Festival #5Prostor v Holešovické tržnici završí v sobotu IKON

28.08.2024 12:41 - Honza Balušek | foto: Na Výstavišti

Holešovická tržnice tento týden hostí festival #5PROSTOR. Ten v úterý představil brněnskou skupinu Whyowhy, která nahradila náhle indisponovanou kapelu Marjari. Ve středu se můžeme těšit na Mancy Sono, ve čtvrtek Island Mint, v pátek na Viah a celou letošní akci završí v sobotu 31. srpna Tomáš Konůpka se svým projektem Ikon. U té příležitosti jsme se ho zeptali na pár otázek.

#5Prostor plakát
© Na Výstavišti
Ve svých videoklipech využíváte ne úplně běžná auta, jedno máte i na obalu desky. Jste automobilový fanoušek, nebo je to jen náhoda?

Jsem klasický petrol head. Jako asi každý chlap. Na obalu mého alba je Rolls Royce Corniche 1974, který hraje i v mých klipech "Waiting" a "Night". Dále v klipu "Mind" je Porsche 966 GT2 a v "Love" Mercedes SL 500 z roku 1990. Jízda autem a poslouchání hudby patří mezi moje oblíbené způsoby relaxace. Člověk si vyčistí hlavu a zapomene na problémy. No a trocha toho adrenalinu taky nikdy není na škodu. A přesně o tom je i moje show.

Debutovou desku jako IKON jste vydal na podzim minulého roku, ale letos už vyšly tři nové singly. Je to předzvěst další nahrávky?

Přesně tak, nové album vyjde už letos v říjnu. Můj hlavní singl "Music" vychází ale už 30. srpna, což je přesně den před mojí show v Tržnici. Náhoda? Nemyslím si.

Čemu se v hudební oblasti v současnosti věnujete kromě IKONa?

Nedávno jsem dokončil hudbu pro představení nového JEEP Wagoneer v New Yorku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY