láká na festival #5Prostor Tomáš Konůpka alias IKON - musicserver.cz">

"Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem," láká na festival #5Prostor Tomáš Konůpka alias IKON

22.08.2024 19:25 - Tisková zpráva | foto: 5PROSTOR

Již příští týden proběhne v Holešovické tržnici site-specific festival #5Prostor, který naplní večery od úterý 27. srpna do soboty 31. srpna světlem a hudbou. Každý den od 21.00 hodin tady na neobvyklém místě proběhne jeden z koncertů s unikátním light/světelným designem. Na pódiích se vystřídají kapely a umělci jako Whyowhy, Mancy Sono, Island Mint, Viah nebo Tomáš Konůpka se sólovým projektem Ikon. Vstup na akci je zdarma, tak si přijďte užít pozvolný závěr léta do Holešovické tržnice a vychutnat si kombinaci indie, dream popu, showgaezu a electro popu.

Festival #5Prostor nabídne návštěvníkům každý den jiný program - jinou kapelu, jiné světelné pojetí, jiné místo vystoupení. Právě to se návštěvníci dozví vždy až v den koncertu. "Koncept #5prostor se mi hodně líbí. Sám ještě nevím, na jakém místě v Tržnici vystoupím. To bude odtajněno až před začátkem celé akce. Rád vystupuji na netradičních místech, navíc tato specifická venue slibuje speciální zážitek i co se týče stage designu a světel. Kdo viděl mojí show, ví, že do toho dávám všechno. Moje motto je Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem," slibuje zábavu Tomáš Konůpka z projektu Ikon, který chystá vydat nové album letos v říjnu. Fanoušci si tak v Tržnici budou moci poprvé poslechnout naživo jeho hlavní singl "MUSIC", který představí 30. srpna.

Kromě projektu Ikon se na festivalu #5Prostor představí brněnská skupina Whyowhy. Jejich letošní deska "Bruises" na pomezí slowcore a dream-pop byla hodnocena jako jeden z nejvýraznějších debutů posledních let. Devět písní provází posluchače abstraktní potemnělou krajinou plnou neotřelé poetiky, nápaditých kompozic a promyšlených aranží. Whyowhy zahrají hned první večer místo náhle indisponované kapely Marjari. Kapela Mancy Sono oproti tomu do Holešovické tržnice přiveze kombinaci post rocku, ambientu, dronu a metalu. Velkým lákadlem je také kapela Island Mind, která v červnu představila svůj nový, poloanimovaný klip ke skladbě Burnout. Skladba a videoklip vznikly jako součást výhry exportní soutěže Radia Wave - Czeching 2023, díky které se kapela letos představila i na největším evropském showcase festivalu Eurosonic v Nizozemsku.

Skvělou show slibuje i pražské elektropopové uskupení Viah: "Návštěvníci se určitě mohou těšit na nové tracky z připravovaného EP s názvem 'Saudade', na němž jsme pracovali během zimní tvůrčí rezidence v Portugalsku. U oceánu se nám znovu otevřela nová hudební kapitola, na produkci se s námi poprvé podílel i Tomáš Martínek, který je součástí kapely od loňského léta. Já osobně se ještě těším na naší nově už stálou posilu Ninu Sibinskou, která se nám stará o VJing, tedy live vizuály k hudebním podkladům. Půjde tedy o celistvý audiovizuální zážitek."

Pokud přijdete na akci dříve, můžete se příjemně naladit u dobrého jídla a pití ve Food Truck Pointu u Haly 22, nebo si dát vychlazený Budvar přímo na koncertu. A když se vám nebude chtít po akci hned domů, zakotvit můžete na zahrádce BURZA #4, kde bude vždy od 22.00 hodin probíhat afterparty s DJs.

27. 8. - After party #5 Prostor DJ Růžový Partner
28. 8. - After party #5: Burza Jam Session
29. 8. - After party #5: Hextape a ŠatySVlečkou
30. 8. - After party #5: Summer Sonic Meld Session
31. 8. - After party #5 Prostor: A+++ # Ala Ka # De Mode # LuLu # Stanislav # Suubaru

Program festivalu #5Prostor:

27. 8. 2024 Whyowhy
28. 8. 2024 Mancy Sono
29. 8. 2024 Island Mint
30. 8. 2024 Viah
31. 8. 2024 Ikon

Shrnující informace:
Kdy: 27. srpna – 31. srpna 2024 vždy od 21.00 hodin
Kde: Holešovická tržnice, místo koncertu bude vždy odkryto v den akce na místě a na sociálních sítích.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Praha / https://praha.rozhlas.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY