Pokaždé, když se potkají, je to svátek. Jasná Páka vyrazí po dvou letech na turné

25.08.2024 10:18 - Tisková zpráva | foto: Jasná Páka

Rocková skupina Jasná páka, jejíž kořeny sahají do osmdesátých let a začínal v ní i David Koller, v poslední době příliš nevystupovala. To se nyní změní. Kapela, ve které po smrti zakladatele Michala Ambrože zpívají dva frontmani Petr Váša a David Koller, vyráží po dvou letech na turné. Postupně se zastaví v Plzni (17. října), Vratislavicích (18. října), Českých Budějovicích (19. října), Olomouci (24. října), Vysokém Mýtě (25. října) a Pardubicích (26. října). Předprodej běží od tohoto týdne v síti Xticket.

Skupina Jasná páka stvořila mimo jiné známé hity "Majolenka" a "Pal vocuď". Existovala od roku 1981 do roku 1984 a po likvidačním článku komunistické Tribuny Nová vlna se starým obsahem se musela změnit v Hudbu Praha.

Aktuální turné dostalo název "No Love song" podle skladby z posledního EP skupiny, které se jmenuje "Starej bejt každej neumí". "Michal Ambrož v jednom z posledních rozhovorů řekl, že každý koncert Jasné Páky bere jako společenskou událost. Pokaždé to byl pro něj svátek. A v tomto duchu v koncertování pokračujeme," popisuje kytarista Radovan Jelínek.

Skupinu kromě něj tvoří David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant a zpěvačky Pája Táboříková, nyní Jirkovská, a Tereza Kopáčková, nyní Barešová.

Po svém založení v roce 1981 odehrála Jasná páka za necelé tři roky existence přibližně padesátku koncertů. V roce 2008 se pro příležitost slavnostního zahájení provozu pražského multikulturního centra MeetFactory rozhodli zakládající členové Jasné páky Michal Ambrož a David Koller po dlouhých pětadvaceti létech formaci jednorázově obnovit. Radost ze společného hraní však vyústila v reinkarnaci kapely.

Návštěvníci koncertů se mohou těšit na letité hity jako například "Máma táta", "Pal vocuď", "Špinavý záda", "Majolenka", "Ryba Badys", "Konec nočních toulek" či "Paralet".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY