Skyline na Občanské plovárně v Praze lákali na novou desku

23.08.2024 08:00 - Hana Bukáčková | foto: Pavla Hartmanová

Kolem Skyline je opět trochu rozruch. Zkraje září jim vyjde nová deska, na kterou během vystoupení na Občanské plovárně v rámci série Prague Open Air lákali fanoušky přehráním tří novinek. Kvůli sousední vládní akci za účasti prezidenta skončil koncert dříve.

Live: Skyline

místo: Občanská plovárna, Praha
datum: 21. srpna 2024
setlist: Dancing With Fire, Move On, Till The Morning Comes, Godzilla, Paralyzed, Ocean, Let’s Get Floatin’, Go Massive, Lost, Pretty Princess, Out Of Isolation, Timeless, Up On The Cloud, Partners In Crime, Irie, Smudge Your Make-up, Sorry Not Sorry, Fairytale Teller, Rave

Skyline, Občanská plovárna, Praha, 21.8.2024
© Pavla Hartmanová
Obecně patří 21. srpen k velmi vyhledávaným datům pro konání akcí s odkazem na naši historii. V Praze se v ten den sešlo hned několik koncertů, včetně v pořadí druhých vystoupení Horkýže Slíže či Vypsané fiXy. Milovníci taneční muziky vyrazili na nestory této scény - Skyline.

Kapela je zárukou dobré zábavy a protancovaných střevíců. Vždy z jejích setů odcházím napumpovaná dobrou náladou a s vykřičenými hlasivkami - to když chce Jacob neustále slyšet pořádný bordel z kotle. Prostranství Občanské plovárny nezůstalo pozadu. Zpěvačka Natálie Míšová už po roce a půl do sestavy perfektně zapadla a působí daleko průbojněji než na začátku, buduje si rovnocenné postavení po boku frontmana.

Skyline, Občanská plovárna, Praha, 21.8.2024
© Pavla Hartmanová
Na nový playlist si ještě počkáme do podzimní šňůry, plánované k vydání desky "Superpowers". Tu uslyšíme už 6. září. Hned první zastávkou bude 7. listopadu pražský Lucerna Music Bar, kde skupina album rovnou pokřtí - zato o tradiční vánoční dýchánek této party letos bohužel přijdeme.

Prozatím stávající seznam songů obohatily alespoň novinky "Sorry Not Sorry", "Let's Get Floatin'" a "Paralyzed". Prvně jmenovanou Jacob pokazil. Veřejně se k chybě přiznal, což se jen tak nevidí. Ač měl napsaný text, nemohl ho přečíst. Klip k této písni vyšel nedávno a ohlíží se za festivalem Rock for People.

Skyline, Občanská plovárna, Praha, 21.8.2024
© Pavla Hartmanová
Krom radovánek došlo i na smutnění. Nadobro dali muzikanti vale písni "Out of Isolation", se kterou se oficiálně rozloučili (což moc kapel nečiní, pokud záměrně nepřehrávají celou desku) - naživo zazněla naposled. Chápu, něčeho se člověk přejí. A s výměnou zpěvačky zkrátka některé kousky ze setlistu vypadly.

Bubeník Radek Bureš, který je zároveň kapelníkem formace, poslal do publika věnování. Patřilo šestiletému synovi Tobíkovi, který koncert táty a jeho kolegů navštívil prvně. Až familiárně působilo, když Jacob půjčil brýle fanynce s růžovými vlasy a ta mu na oplátku nabídla ty svoje. Kytarista Majkii B hýřil úsměvy.

Ani ne hodinu a půl trvající koncert skončil krátce po deváté - tedy v čase, ve kterém jindy v Praze akce běžně začínají. Vedle ve Strakově akademii, kde sídlí česká vláda, bylo totiž v plánu promítání filmu "Vlny", jehož se účastnil i prezident Petr Pavel. Nevadí, na zážitku tento časový posun neubral. S kapelou se těším brzy na viděnou - na rozhovoru a na křtu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY