Fontaines D.C. si do velice úzkostlivého klipu "In The Modern World" přizvali herce Ewana Mitchella

23.08.2024 15:05 - Kateřina Spacek | foto: Luna Carmoon

Irská pětice Fontaines D.C. právě vydala svou čtvrtou desku "Romance". Již dříve se kapela podělila o singly jako "Starburster", "Favourite" a "Here's the Thing". Těsně před vydáním celé nahrávky přišla ještě se čtvrtou a poslední ochutnávkou "In The Modern World".

Frontman Grian Chatten napsal píseň během desetidenní návštěvy Los Angeles na začátku roku 2023. V tiskové zprávě se uvádí, že jde pravděpodobně o Chattenovu nejoblíbenější skladbu na albu. Přirovnává ji k Laně Del Rey, starým hollywoodským soundtrackům a klasice "Sunset Boulevard" z roku 1950.

Song definuje velice úzkostlivý zvuk, který podtrhují bohaté smyčce. K hlasu frontmana se během krátkého refrénu připojují i další vokály umocňující velice hutnou atmosféru.

Formace skladbu doplnila videoklipem, který režírovala talentovaná filmařka Luna Carmoon. Hlavní postavu zde ztvárňuje mladý herec Ewan Mitchell, známý ze seriálu "Rod draka". Znepokojivý snímek se nese v duchu násilí a odehrává se převážně v noci. Jeho hrdina míří do auta k jistému muži, aby se s ním pustil do boje na život a na smrt. A to jen proto, aby pocítil nějaké emoce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY