shop.musicserver.cz
Let It Roll, Letiště Milovice, 1.-3.8.2024

Letošní Let It Roll v Milovicích se stal mostem mezi starou a novou podobou festivalu

Vydáno: 21.08.2024 16:00 v sekci Naživo - Adam Holub | foto: se svolením festivalu Let It Roll

Festival elektronické hudby Let It Roll na letišti v Milovicích letos provázelo aprílové počasí, fanoušci drum'n'bassu si však opět odvezli nezapomenutelné zážitky. Šlo přitom o poslední ročník v této lokaci - příště už se žánroví nadšenci sjedou na jiné, zatím neoznámené místo.

Live: Let It Roll

místo: Letiště Milovice
datum: 1. - 3. srpna 2024
vystoupili: A.M.C., Andy C, Bou, Dimension, Sigma, Rudimental, Wilkinson, Hybrid Minds a spousta dalších

Návštěvníky čekalo letos hodně překvapení. Areál se změnil takřka k nepoznání - aspoň tedy co se týče rozložení stageí. Celý prostor se zmenšil, a tím pádem toho hudební nadšenci nemuseli tolik nachodit a neustále přebíhat. Tam, kde zrovna nehrála hudba, si mohli přítomní odpočinout díky chill zónám nebo se zabavit doprovodnými aktivitami, jako jsou skimboarding, stolní fotbálek, u-rampa nebo menší verze Matějské.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
Barů zde bylo letos poměrně mnoho a nechyběly ani mezi jednotlivými tanečními plochami. Mezi kempovacími tábory přibyly BMX rampa, basketbalové hřiště a prostor pro zvedání těžkých vah. Taneční dovednosti spolu poměřili účastníci festivalu v D'n'bstepovém turnaji v pátek i v sobotu na Circle stagei a v sobotu ovládl Storm stage pořádný D'n'b Workout.

Z jednotlivých scén z minulého roku zůstala pouze ta s názvem Terra, která se z původního širšího formátu vytáhla směrem nahoru. Storm stage dostala letos nový upgrade v podobě otevřeného stanu, ve kterém první návštěvníci tančili už od středy. Nový design i místo před branou do hudebního areálu dost pomohly návštěvnosti. Reactor stage byla představena už na zimní edici, ale na letišti v Milovicích působila přes den velice skromně, naštěstí to v noci díky světelným efektům vypadalo mnohem lépe.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
Revoluční Circle stage pod střechou se po celou dobu festivalu nezastavila. Třistašedesátistupňový reproduktorový set-up doplnila otočná stage, která nevynechala ani jeden kousek ve stanu bez čelního kontaktu s interprety: symbióza mezi pódiem a tanečním parketem tady prostě fungovala. A pak samozřejmě nemůžeme opomenout hlavní pódium The Core. Jádro, které vypadalo trochu jako chobotnice nebo kořeny stromů, se rozsvítilo poprvé v pátek. Čekání se ale vyplatilo, protože šlo opravdu o pastvu pro oči - nádherné tematické projekce spojené s interprety, lasery a plameny.

Koncept Label nights představuje tradičně seskupení umělců z jedné stáje na jednom pódiu. Ve čtvrtek si diváky podmanili Terra UKF NIGHT 15 v čele se jmény jako Koven, Sub Focus, Dimension a Andy C. Na Reactor stage hostovalo uskupení Critical Sound s deepovější atmosférou a umělci jako QZB, Enei, Kasra nebo Halogenix.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
V pátek převzalo kontrolu nad Circle stageí Shogun Audio s interprety jako Monrroe & Duskee, GLXY & Workforce, Technimatic nebo Goddard. V sobotu si nadvládu nad Terra scénou vyzkoušely tvrdší sestavy Blackout vs Eatbrain. Nechyběla známá jména typu Neonlight, Burr oak, Ed Rush, Black Sun Empire, Teddy Killerz či Audio. Circle v sobotu vzala pod křídla formace DNB Allstars se svými hvězdami, k nimž patří Simula, Basstripper, Alcemist a Turno.

Hlavní stage však byla díky své monstróznosti největším trhákem. Letos představila mnoho nových, ale i starých jmen. Otevření a klidný rozjezd The Core zvládl v pátek Alix Perez na jedničku, i když se bohužel hrálo velice potichu. Dále pokračovala trojice zástupců labelu Modus - Camo, Krooked a Mefjus. Nostalgickou náladu podpořil Netsky se svými starými hity v novém kabátu a zbytek večera dohráli Sigma, Delta Heavy a Dirtyphonics.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
V sobotu se od začátku programu na hlavním jevišti jelo na velmi energické vlně. Andromedik, S.P.Y a Metrik vsadili na vymačkání poslední energie a zpívání s diváky. Hybrid Minds tradičně zatlačili na veškeré city fanoušků se svými zpívánky a euforickými melodiemi. Zdejší historickou premiéru mohli diváci zažít od tria Rudimental, které zvládlo svoje poprvé s velkou podporou publika. Hodinkář A.M.C se svým MC rozpohybovali publikum na maximum svých možností a o závěr se poté postaralo duo Mandidextrous & Ivy.

Jakmile v pátek dopadly poslední sluneční paprsky a noc ovládla nebe, všechny scény utichly. Nastal čas na opening show. Její příběh v kostce vypadal asi takto: Záporáci se zmocnili robota jménem Renegade, chtěli využít jeho energii k pohánění zlých strojů na dobytí vesmíru. Zbytek dobráků se ho pokusil zachránit, ale marně. Renegade zemřel, ovšem naděje umírá poslední.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
Show provázela hudba speciálně vytvořená pro tento otevírací ceremoniál. S plameny a pyrotechnikou se nešetřilo, bylo jich více než kdy jindy. Představení si tedy hrálo se všemi pocity návštěvníků a metaforicky ukázalo vše, co se právě teď s festivalem děje. Bylo to loučení s původním areálem. Něco muselo umřít, aby se mohlo zrodit něco nového. Let It Roll se totiž netají tím, že hledá nový domov - právě příští rok by měla přijít změna. Kam se ale akce přesune, se teprve dozvíme.

Došlo také na sestavu top deseti show, kterou jsme na festivalu viděli už i v minulosti. Tentokrát se ale tato desítka přemístila na hlavní stage. Diváci před událostí hlasovali pro své oblíbené hity a Let It Roll na základě jejich preferencí vytvořil žebříček těch nejpopulárnějších. Přehlídku doprovázely speciální projekce ke každému tracku, včetně světel a plamenů. Vítězem se letos stal hit "Baddadan" od uskupení Chase & Status a Bou. Na závěr jsme si vyslechli pár vět od hlasu akce - MC Coppyho. Na úplném konci zaznělo heslo "One for all, all for one" a nebe zahltila palba všeho, co z arzenálu ohňostrojů ještě zbylo.

Let It Roll 2024
© se svolením festivalu Let It Roll
Let It Roll 2024 byl spíše mostem. Tento ročník by se dal brát jako příprava na stěhování do nové lokace a celkovou změnu areálu. Festival určitě zůstane v Česku, ale přesné místo konání pro příští rok zatím neznáme. Počasí se sice neustále měnilo, ale na síle hudebních zážitků to nijak neubralo. Také pobyt ve stanech můžeme nazvat jako příjemný. Spousta lidí si letos pochvalovala komfort v kempu: čisté toalety, více míst se stínem a bary.

Hudební areál na tom byl bohužel hůře, toalet jsme zde našli málo a tvořily se nekonečné fronty, pitné vody sice pořadatelé zajistili dostatek, ale její zdroj umístili daleko - jen ke vchodu do areálu. Kratší vzdálenost mezi stagemi si vybrala svou daň v podobě zvuku. The Core, Terra a Storm stage si v tomto ohledu vedly dobře (pochvalme zvukaře), zato dění na scénách Reactor a Circle často narušovalo hlavní dějiště, produkce se zde proto často tloukla. Občas to bylo až nesnesitelné. U všeho se dá přimhouřit oko, ale u festivalu s týmem profesionálů, který velí drum'n'bassové scéně již řadu let, se tyto chyby nedají ignorovat.

V každém případě však za sebou máme festival nabitý energií, vynikajícími vystoupeními umělců, krásnou symbiózou fanoušků a společnou láskou k elektronické hudbě. Jeho další kapitola nás čeká v roce 2025: v zimní edici s podtitulem Tree Of Life a v létě se budeme těšit na New Home i s novou lokací.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script
Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script V hudebních novinkových přehledech už to opět houstne. Těšte se na countryovou podobu Post Malona, návrat Foster The People, rockové The Script, metalové Dark Tranquillity, Australanku Amy Shark, anglickou zpěvačku Beabadoobee, kritikou... čtěte zde
Vydáno: 21.08.2024 08:00 v sekci Novinky | Nové desky
Klára Vytisková - Naučila jsem se milovat kytary, nápady na písně přicházejí při vaření
Rozhovory: Klára Vytisková - Naučila jsem se milovat kytary, nápady na písně přicházejí při vaření Klára Vytisková se ve své tvorbě odhodlala k zásadní změně. Na třetí sólovce přešla kompletně k češtině. Říká, že to nebyl jednoduchý proces, obklopila se novými lidmi a musela na sobě hodně zapracovat, ale s výsledkem je... čtěte zde
Vydáno: 20.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Dagny - Elle 8/10
Recenze: Dagny na desce "Elle" rozdává radost Co může popovou část redakce musicserveru potěšit více než nová deska nějaké severské popové zpěvačky? Dagny Norvoll Sandvik nás počátkem léta obdařila svou teprve druhou nahrávkou "Elle", a i když na ní najdete pouze osm... čtěte zde
Vydáno: 19.08.2024 10:00 v sekci Recenze
Sziget - den šestý, Óbudai island, Budapešť, Maďarsko, 12.8.2024
Naživo: V závěru Szigetu se potkávali staří známí. Skrillex si zahrál s Four Tet, ohromující show předvedli Fred Again i Raye zápasící s vosou Závěr Szigetu proběhl v režii hvězd z ankety BBC Sound Of - postupně se na něm vystřídali Fred Again, Skrillex, Raye, Yard Act či Nia Archives. A všichni nadchli. V posledním díle ságy z Maďarska si můžete přečíst také... čtěte zde
Vydáno: 18.08.2024 19:30 v sekci Naživo
Trilogie skupiny Olympic patří i po čtyřech dekádách k pilířům české rockové historie
Zaprášenosti: Trilogie skupiny Olympic patří i po čtyřech dekádách k pilířům české rockové historie Po více než čtyřiceti letech ožívá díky exkluzivnímu vinylovému boxu zásadní trilogie kapely Olympic - "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř". Tato kolekce, doplněná o bonusové CD s raritními a živými nahrávkami, oslavuje... čtěte zde
Vydáno: 18.08.2024 08:30 v sekci Recenze | Zaprášenosti
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Let It Roll 2024 startuje ve čtvrtek (a tak trochu už ve středu) (31.07.2024 09:41)
- Festival Let It Roll dokazuje, že i obří akce se dá dělat ekologicky. Nedopalky se využijí na výrobu biocharu (26.07.2024 08:07)
- Rozhovory: RIDO - The Prodigy mě magicky přitáhli k elektronické hudbě (20.07.2024 08:00)
- Naživo: První dva dny Beats for Love přinesly opět skvělou atmosféru (05.07.2024 22:47)
- Fotogalerie: Druhý den Beats for Love roztančili Boris Brejcha nebo Dimension (05.07.2024 19:58)
- Stoupající hvězdy Pam Rabbit a Kateřina Marie Tichá se začínají prosazovat v českých žebříčcích (04.07.2024 08:00)
- Let It Roll 2024 rozšiřuje seznam shows a hlásí další novinky (02.07.2024 18:12)
- Českému éteru i díky samplu Cooliova hitu vládnou Ella Henderson a Rudimental, stíhá je Artemas (27.06.2024 08:00)
- Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize (22.05.2024 17:30)
- Let It Roll 2024 oznamuje kompletní line-up a další informace (10.05.2024 10:56)

ALBUM TÝDNE 34/2024

Dagny
Elle

Co může popovou část redakce musicserveru potěšit více než nová deska nějaké severské popové zpěvačky? Dagny Norvoll Sandvik nás počátkem léta obdařila svou teprve druhou nahrávkou "Elle", a i když na ní najdete pouze osm skladeb, bezpochyby vám do žil vlije optimismus, radost a lásku.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Kabát Queen Liam Gallagher Taylor Swift Mirai Ed Sheeran Adele Madonna Eminem Kylie Minogue Coldplay mp3.com Lucie Vondráčková Dua Lipa Viktor Sheen Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe