Lady Gaga a Bruno Mars v ikonickém duetu "Die With A Smile" chytnou za srdce

16.08.2024 12:06 - Josef Martínek | foto: Interscope Records

Ne vždy naplní spolupráce dvou velkých hudebních hvězd předem vyvolaná očekávání, Lady Gaga a Bruno Mars proto šli jinou cestou. Ačkoliv se o vydání jejich duetu "Die With A Smile" v posledních dnech spekulovalo, sami umělci ho potvrdili až pár hodin předem. A výsledek příznivce obou jmenovaných pravděpodobně vyloženě nadchne - a možná osloví i řadu jiných hudebních fanoušků.

Estetika promo fotek i doprovodného komorního klipu sice odkazuje k sedmdesátkové country scéně (taky vám Gaga vzhledově připomíná Dolly Parton?), posluchače ale trochu mate. Emotivní písničku, v níž se elektrická kytara potkává s pianem, totiž nelze žánrově jednoznačně zařadit.

Zdobí ji oduševnělé vokály ve slokách, postupně budované napětí a jiskřivé souznění obou prvoligových interpretů v refrénu. Za srdce chytne singl v produkci stále respektovanějšího Andrewa Watta, který pracoval na posledních deskách Ozzyho Osbournea, The Rolling Stones nebo Pearl Jam, a jeho kolegy D'Milea svou křehkostí i dynamikou.

Lady Gaga už v červenci při odjezdu z olympijské Paříže pustila fanouškům ukázky dvou nových skladeb z očekávané sedmé studiovky, nabízela by se proto domněnka, že "Die With A Smile" tuto éru startuje. Ovšem není tomu tak. Vydavatelství Interscope potvrdilo, že jde o singl mimo albový formát. V každém případě buďme rádi, že k tomuto ikonickému setkání dvou charismatických osobností došlo: možná se totiž právě zrodila nová klasika.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY