Yannis & The Yaw zve v postapokalyptické novince "Rain Can’t Reach Us" fanoušky do pískem zavaleného Londýna

19.08.2024 18:17 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Yannis & The Yaw, společné dítko Yannise Philippakise a zesnulého skvělého bubeníka Tonyho Allena, se stal jedním z nejzajímavějších projektů poslední doby. Frontman kapely Foals se už dříve podělil o skladby "Walk Through Fire" nebo "Under The Strikes".

Singl "Rain Can’t Reach Us" nicméně není úplnou novinkou, protože Yannis se už před měsícem stihl pochlubit lyric videem. Nyní však přichází s plnohodnotným snímkem, na kterém se podílel Kit Monteith, který za pomoci umělé inteligence vytvořil dystopický svět, na nějž umělec naráží v textu skladby.

Střípky nového klipu mohli fanoušci obdivovat už v lyric verzi, v té kompletní jsou diváci svědky také zuřivých bouřkových mračen, pouštního prachu pohlcujícího budovy a vyprahlých krajin. K letním pařákům je song a klip jako stvořený.

"'Rain Can't Reach Us' je jedna z mých nejoblíbenějších skladeb, na kterých jsem pracoval. Je jako špinavá hymna - drsná a houpavá v pozadí s nebeskými smyčci v popředí. Kdybyste mohli přesně určit místo, kde se všechny naše energie setkávají, bylo by to tady... kdyby tvořivost měla souřadnice. Kit Monteith na tomhle videu taky tvrdě pracoval celé noci a individuálně manipuloval s každým snímkem stop motion umělé inteligence," uvedl Yannis ke klipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY