Fontaines D.C. se v náladovém videoklipu k "Here's The Thing" nechávají ovlivnit hororovou atmosférou

12.08.2024 19:02 - Kateřina Spacek | foto: Simon Wheatley

Fontaines D.C. se na jaře podělili o informaci, že chystají nové album nazvané "Romance". Při té příležitosti představili i první ochutnávku "Starbuster" a v červnu si tato irská formace pro fanoušky přichystala velice povedenou skladbu "Favourite". Nyní kapela přichází s dalším kouskem "Here’s The Thing".

Hymnickou skladbu definuje zkreslený zvuk a svěží, punková energie. I tentokrát písnička působí jako soundtrack k dramatickému příběhu a není se co divit, skupina se novou desku totiž snažila pojmout jako soundtrack. Nejnovější song tak přináší úzkostnou melodii ztvárňující pocit chaosu a bezmoci.

Píseň doprovází videoklip režírovaný Lunou Carmoon, jenž posluchače (a diváky) zve do drsného času dospívání. V náladovém, filmovém díle trvajícím přes sedm minut se odráží vliv hororových filmů z 90. let, a je zasazený do prostředí tradiční soutěže v irských tancích. Stopáž by se snad pro někoho mohla jevit jako zdlouhavá, milovníky všeho ulítlého a podivného ale klip určitě pohltí natolik, že ztratí pojem o čase.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY