Marilyn Manson na vyprodaný brněnský koncert dorazí i s novým singlem

07.08.2024 09:43 - Ondřej Kocáb | foto: Live Nation

Marilyn Manson je zpět. Po několika měsících, kdy postupně odtajňoval svůj návrat od soudů k muzice, nastal čas pro singl "As Sick As The Secrets Within". Pro Mansona se určitě jedná o velké zadostiučinění po období, kdy se na něj valilo obvinění za obviněním. Ale rozhodně všemu ještě není konec.

Celá lavina se spustila po jeho poslední studiovce "We Are Chaos" z roku 2020. Tehdy přišla místo koncertního turné studená sprcha. Mansona jeho bývalé přítelkyně a mnohé další ženy obvinily ze sexuálního zneužívání, k těmto obviněním se posléze přiklonil i jeho manažer. Nahrávací společnost ho tudíž ze dne na den vykopla a jeho už tak turbulentní kariéra zase jednou zamířila směrem ke dnu.

Brian Hugh Warner se od té chvíle až doteď držel mimo oči veřejnosti. Od svatby s Lindsay Usich v roce 2020 se však nese na jiné vlně, což dokazovala už poslední řadovka. Manson se vrátil do formy, v jaké byl kolem přelomu tisíciletí. Několik let bez drog a alkoholu je na něm také jasně znát.

Dalším krokem k návratu jsou samotné koncerty. První vystoupení po pěti letech absolvuje v roli supportu pro Five Finger Death Punch. Během srpna dojde i na několik jeho vlastních show a v plánu je již také evropské turné. To čítá pouze deset zastávek, nicméně zamíří také do Brna, a to na Svatého Valentýna 2025. Pokud jste si nepořídili vstupenku, už se vám to nepodaří - fanoušci vystoupení během chvíle vyprodali.

Nová, téměř šestiminutová skladba "As Sick As The Secrets Within" vychází ve spolupráci s labelem Nuclear Blast Records. Zvukově se vrací někam do dob alba "Hollywood". Kdo jsou Mansonovi spolupracovníci pro dvanáctou položku v jeho diskografii, doposud nevíme, nicméně již od úvodních riffů songu nejvíce zaujme skvěle budovaná atmosféra. Přestože se jeho hlas za roky pod vlivem dost změnil, stále z něj jde cítit to charisma, které Mansona proslavilo, a ze skladby tak dělá výborný tahák na další album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY