Festival Štěrkovna Open Music oslavil 20. narozeniny ve velkém stylu, za rok přijede Ben Cristovao, Horkýže slíže i Mig 21

31.07.2024 11:57 - Tisková zpráva | foto: Štěrkovna Open Music

Festival Štěrkovna Open Music oslavil 20. narozeniny ve velkém stylu. Během minulého víkendu byl areál na břehu malebného Hlučínského jezera beznadějně vyprodaný. Sotva ale jeden ročník skončil, pořadatelé už nyní připravují další. Uskuteční se 24. až 26. července 2025. Vystoupí na něm Mig 21, Ben Cristovao či slovenská kapela Horkýže Slíže. Předprodej vstupenek začne 5. srpna.

"Když jsme se s návštěvníky loučili, tradičně jsme zveřejnili první tři jména, na která se mohou těšit. Ben potěší především mladší část našeho publika. V případě skupiny Horkýže slíže je už víc jak patnáctiletou tradicí, že u nás hrají co dva roky. A protože jsme lehce pověrčiví, zavedené tradice nechceme měnit," řekl jeden z ředitelů festivalu David Moravec.

Štěrkovna Open Music 2024
© Štěrkovna Open Music
Dodal, že Mig 21 při poslední návštěvě na Štěrkovně Open Music uchvátili návštěvníky. "Předvedli obrovskou show. Lidé byli z jejich koncertu nadšeni. Domluvili jsme se proto, že při nejbližší příležitosti vystoupení zopakujeme a nabídneme fanouškům mnohem větší porci jejich hudby," dodal Moravec s tím, že další interprety začnou pořadatelé odtajňovat nejpozději v září. V říjnu pak plánují zveřejnit hlavní hvězdu chystaného ročníku.

První vstupenky si zájemci budou moci koupit už od 5. srpna. "On-line budou v prodeji od 16:00. Osobně si zájemci pro vstupenky mohou přijít i do Hospody 56 v Hlučíně, kde jim je s Davidem budeme osobně prodávat. Rádi si přitom vyslechneme jejich názory. Zpětnou vazbu k letošnímu ročníku oceníme," dodal druhý člen pořadatelského týmu Matěj Ostárek.

Letos festival nabídl vystoupení tří desítek interpretů a tři mimořádné projekty. Vrcholem letošního programu pak bylo uvedení projektu Symphonic Dance Music, který vznikl v produkci pořadatelů festivalu v roce 2019. Propojuje Janáčkovu filharmonii Ostrava se světem taneční hudby. Největší hity orchestr hraje společně s DJem Lowou. V sobotu projekt zazněl teprve potřetí, ale v nejlepší formě. Divákům se také představili Ewa Farna, Rybičky 48, Divokej Bill, Jiří Krhut, Olympic a řada dalších.

Generálním partnerem festivalu je stavební společnost Tomáš STRAUB, koná se za podpory Moravskoslezského kraje a města Hlučín. Hlavními partnery jsou Kofola, Lenzing Biocel Paskov, NFCtron/Mastercard a Stará Celnice Hlučín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY