Ghost představili rovnou dva animované klipy k písním "Mary On A Cross" a "The Future Is A Foreign Land"

26.07.2024 16:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Od časově limitované premiéry koncertního filmu Ghost "Rite Here Rite Now" uplynul zhruba měsíc. Snímek se nyní přesunul na placenou streamovací platformu VEEPS, nicméně nebyl by to mastermind celého maskovaného projektu Tobias Forge, aby ho nevytěžil i dalšími způsoby. Jeden moment si navíc o samostatné nasazení vyloženě řekl.

Hitový song "Mary On A Cross" totiž ve filmu nezazněl ve formě záznamu z koncertu v LA - na rozdíl od zbytku skladeb. Dostal zde podobu animovaného minifilmu. Ten v duchu odkazu na seriál "Scooby-Doo" odvyprávěl příběh setkání rodičů mysteriózní figury, která nyní stojí v čele Ghost, tedy frontmana známého jako Papa Emeritus IV. Otec-muzikant se zamiluje do křehké blondýnky a snaží se ji chytit. Honička vyvrcholí, jak jinak, na hřbitově. Jenže ráno se hrdina probouzí v posteli sám a jeho milovaná odchází.

Až potud nic nečekaného. Ghost nicméně vytáhli ještě jedno eso z rukávu a jen o pár hodin později představili ve stejném duchu provedený klip k nové skladbě "The Future Is A Foreign Land", která zazněla pod závěrečnými titulky. Vizuál začíná přesně tam, kde ten předchozí skončil. Protagonista se probouzí a odchází za svou kapelou. Prožitou romanci se snaží zpracovat do nové písně.

Sledujeme proměňující se tváře členů skupiny, jež má v mytologii kolem Forgeova projektu samotným Ghost předcházet, ale také vnější svět, který se hroutí. Což lze samozřejmě číst jako metaforu toho, jak se hrdinovi rozpadá jeho svět, ale zároveň i pomrknutí k naší nejisté budoucnosti. Na oba klipy se můžete podívat níže.

Pro pořádek dodejme, že živák "Rite Here Rite Now" vychází v audiopodobě 26. července a obsahuje šestnáct skladeb zaznamenaných na koncertě v KIA Forum v Los Angeles a také studiovou novinku "The Future Is A Foreign Land".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY