Soulfly zahrají už na začátku srpna v Ostravě

25.07.2024 16:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Soulfly, to je druhé dítě Maxe Cavalery, kapela, kterou stvořil v době, kdy nechal Sepulturu jít svou vlastní cestou. Hvězdné jméno brazilského metalu se nyní vrací do České republiky - už 2. srpna zahraje v klubu Garage v Ostravě. Vstupenky si můžete koupit na webu pořádající agentury Pragokoncert.

Max Cavalera patří mezi nejplodnější hudebníky v historii tvrdé muziky. Dovedl Sepulturu z Brazílie na vrchol světové metalové scény, čímž si během své cesty udělal fanoušky například i z Ozzyho Osbourna, Deftones nebo Davea Grohla. Je spoluzakladatelem Nailbomb, Cavalera Conspiracy, Go Ahead And Die a Killer Be Killed a jeho tvorba se vždy těší ze vřelého ohlasu od kritiků i fanoušků. Žádný projekt se však s Maxem neztotožňuje tak výjimečně jako právě Soulfly.

Poslední nahrávka této formace, "Totem" z roku 2022, přímo překypuje temným thrashem a deathmetalovou atmosférou, neopouští ale typicky mysticky pralesní fluidum, jež je pro metal z Jižní Ameriky příznačné. Jde o patřičně brutální, pulzující a extrémně povznášející album, přináší metalovou sílu plnou divoké agrese a zajímavých inovativních hudebních momentů. Energické koncerty skupiny oslavují život, sounáležitost i sílu ducha.

A pokud byste brazilským sluncem prozářeného metalu neměli dost, do Česka už brzo zamíří i Sepultura, aby se rozloučila se svými fanoušky. Pro velký zájem v pražském O2 universu zahraje hned dvakrát. První z koncertů, naplánovaný na 23. listopadu, už je vyprodaný, nicméně na den následující vstupenky ještě seženete.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY