Eminem si podrobil český albový žebříček, Benson Boone ovládl rádia

25.07.2024 08:00 - Josef Martínek | foto: Universal Music

Půl roku po masivním úspěchu (nejen) u českých posluchačů se Benson Boone s hitem "Beautiful Things" probojoval na nejvyšší pozici i v tuzemském rádiovém žebříčku. Albové pořadí opanoval Eminem, který s novinkou "The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)" na vrcholu po šesti týdnech vystřídal Calina.
Benson Boone - Beautiful Things
© Warner Music
RÁDIA - Zatímco v digitální hitparádě zazářil Benson Boone už zkraje roku, když ji s "Beautiful Things" vyhrál hned sedmkrát po sobě, rádiím jako obvykle trvalo mnohem déle, než si této vycházející hvězdy všimla. Americký zpěvák v éteru debutoval v devátém týdnu tohoto roku a zpočátku bodoval v nižších patrech pořadí. Teprve ve třiadvacátém týdnu (tedy začátkem června) pronikl do top dvacítky a v šestadvacátém se prosadil do elitní desítky. Po dvou stříbrech nyní dosáhl na nejvyšší stupínek.

Na dvojku poskočil z minulé čtyřky australský DJ Cyril se svým remixem sedmdesátkového hitu "Stumblin' In". Kdo by chtěl tento kousek slyšet naživo, může v pátek 26. července zavítat na festival Benátská! s Impulsem do Liberce. Vystoupí zde totiž Suzi Quatro, která nahrála původní verzi s Chrisem Normanem v roce 1978.

Galantis, David Guetta a 5 Seconds Of Summer se s "Lighter" z trojky nepohnuli, na bramborovou příčku klesli vítězové předešlých dvou kol O5 & Radeček a Elly. Jejich spolupráce "I tak to za to stojí" však nadále zůstává nejhranější domácí písničkou. Do první pětice nově vstoupili Oliver Heldens a Weibird s "Out Of Love".

Představovat naopak nemusíme song "Flowers" od Miley Cyrus, s nímž se v žebříčku setkáváme sedmdesát sedm týdnů. A vypadá to, že se dramaturgové rozhodli, že v první desítce už zůstane na věčné časy. Aktuálně získal další dva stupínky k dobru a patří mu šestka.

Do stomístné tabulky se tentokrát podívala jen jediná novinka, a to až na její chvost. Michal David vzkazuje novým, překvapivě klidným singlem: "Je mi líp". Startuje s ním na devadesátém sedmém řádku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Benson Boone - Beautiful Things
  2. Cyril - Stumblin' In
  3. Galantis feat. David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
  4. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  5. Oliver Heldens feat. Weibird - Out Of Love
  6. Miley Cyrus - Flowers
  7. Tom Walker - Head Underwater
  8. Kryštof - Život je krásný
  9. Timmy Trumpet feat. Sam Feldt, John Taylor & Ekko - Sun Comes Up
  10. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall


 Eminem - The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)
© Eminem
ALBA - Eminem si v hudebním průmyslu vybudoval tak silnou pozici, že bez ohledu na to, co vydá, má úspěch prakticky zajištěný. Potvrdilo se to i s novinkou "The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)", která stanula na vrcholech hitparád v USA (kde po dvanácti týdnech ukončila nadvládu Taylor Swift), ve Velké Británii a mnoha dalších zemích, včetně té naší. Americký rapper jejím názvem odkazuje ke svému alter egu, kterému dal prostor na čtvrt století starém albu "The Slim Shady LP" nebo v hitu "The Real Slim Shady" z roku 2000.

Calin se po šestí vítězstvích s titulem "Bieber Fever" přesunul na dvojku a o jedno místo si pohoršila také Billie Eilish. Její nahrávka "Hit Me Hard And Soft" se na stupních vítězů drží už devět kol.

V nepříliš proměnlivé přehlídce zástupců tuzemského rapu už zaujme jen sedmička, na kterou po pražském koncertě v O2 areně poskočil Eminemův krajan Travis Scott. Jeho loňská studiovka "UTOPIA" získala čtyři místa k dobru.

Jen těsně uteklo umístění v elitní desítce skupině Arakain, která loni oslavila čtyřicet let v pražském O2 universu. Záznam vydaný pod všeříkajícím názvem "40 - O2 universum" si zapisuje jedenáctou pozici.

Co se týče žebříčku digitálních singlů, v němž stejně jako v tom albovém hrají hlavní roli streamy, na prvních čtyřech místech se nic nezměnilo. Mladé rapové smečce dál vládnou Hard Rico a Yzomandias se songem "Narcos". Druhý jmenovaný navíc s novinkou "No Sleep Gang" s PTK odstartoval na čísle pět.

Top 10 - alba:
  1. N Eminem - The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)
  2. Calin - Bieber Fever
  3. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  4. Pil C feat. Luca Brassi10x - Vojna
  5. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  6. Viktor Sheen - Planeta opic
  7. Travis Scott - UTOPIA
  8. Stein27 - President Of Sexico
  9. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  10. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY