Hudba, umění a zábava: Prožijte Sziget Festival 2024 naplno

25.07.2024 10:03 - Tisková zpráva | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Line-up Szigetu je i tento rok nabitý až po okraj světovými hvězdami a skvělou hudbou. Na hlavním pódiu se představí Fred Again.., Halsey, Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix, Sam Smith, Skrillex, Stormzy, RAYE, Tom Odell nebo Fisher. Skvělý program však nabízí i obrovský červený stan Revolut stage s interprety jako Four Tet, Aurora, Big Thief, Fontaines D.C., Marc Rebillet či Crystal Fighters. Kroky fanoušků elektronické hudby určitě zamíří do unikátního Colossea, které je speciálně navrženo pro Sziget ze stovek dřevěných palet, či do Party Areny, kde program končí až v 6:00. O skvělou party se postarají mimo jiné i ARTBAT, Sven Väth, Honey Dijon, Richie Hawtin.

Ale Sziget není jen o velkých jménech či hlavních pódiích. Festival je známý tím, že dává prostor i mladým a perspektivním talentům z různých koutů světa a téměř všech žánrů, stačí zajít na některé z dalších festivalových pódií.

Tento festival se pyšní pestrým denním programem, co byste však neměli vynechat, je určitě návštěva Cirque de Sziget, velkého cirkusového šapitó s představeními nejlepších světových akrobatů. Po koncertech na hlavním pódiu určitě zajděte na Giant Street Theatre v podání geniálního francouzského souboru Cie Gratte Ciel. Během procházek po ostrově určitě narazíte i na pouliční divadlo, které pobaví během celého dne. O skvělou zábavu se postará i lunapark či taneční a divadelní představení v Theatre and Dance Corner.

Sziget Festival není jen o hudbě a umění, ale také o nespočtu aktivit, které zaručí, že se nikdo nebude nudit. Milovníci adrenalinu si přijdou na své na různých atrakcích jako bungee jumping nebo zipline. Pro sportovní nadšence budou připraveny sportovní turnaje a fitness zóny, kde si mohou zacvičit nebo jen tak relaxovat při józe. Rodiny s dětmi budou vítány v rodinné zóně, která nabídne množství her a aktivit pro nejmenší. Návštěvníci se mohou těšit i na různé tematické party, které se budou konat každý večer, včetně kostýmových večerů a tanečních maratonů.

Szigetem nežije jen festivalový ostrov, ale i samotná Budapešť. Exkluzivní party s unikátní příležitostí zatancovat si pod širým nebem s nádhernými výhledy na Budapešť jsou možné jen během festivalu. Party na lodi na Dunaji či na rybářské baště u Budapešťského hradu a hudba se skvělými DJs. Takové zážitky obohacují festival o nezapomenutelné momenty, které lze zažít jen v tomto období. Budapešť zároveň láká svými krásami, které lze objevit během dne, ať už jde o procházky po ikonických památkách, relax v termálních lázních nebo návštěvu ikonických ruin pubs.

Letošní festival Sziget zavádí tematické zóny. Například ArtFusion Field, která spojuje různé formy umění, bude hostit mimo jiné Grand Street Theatre, taneční scénu a cirkus. PlayGround nabídne hravé programy, zatímco zóna FutureGrounds bude obsahovat programy přinášející sociální poselství festivalu.

Také letos se na festivalu Sziget objeví tematická programová série Think for Tomorrow. Think for Tomorrow zve návštěvníky k zapojení se do kolektivního myšlení, výměny názorů a účasti na kreativních aktivitách. Kromě přednášek, workshopů, diskusí, filmů a debat, které se zaměří na každodenní témata jako mediální spotřeba, intimní vztahy, vyhoření, klimatické změny, závislosti a budoucnost lidstva.

V zóně FutureGrounds naleznete také Civil Island. Toto je jedno z nejbarevnějších a nejzajímavějších míst setkávání na festivalu, kde se mladí lidé mohou informovat a získat pomoc na témata jako ochrana životního prostředí, lidská a menšinová práva, studium a práce v zahraničí a zdravý životní styl.

V nadcházejícím období se Ostrov Óbuda v srdci Budapešti promění na Ostrov svobody. Sziget vyzývá nadšené a oddané dobrovolníky, aby se připojili k týmu a pomohli vytvořit nezapomenutelný zážitek pro stovky tisíc návštěvníků. Pro více informací a přihlášení navštivte tento odkaz.

Sziget Festival 2024 se bude konat od 7. do 12. srpna, v prodeji jsou permanentky na celý festival, ale i lístky na jeden či tři dny. Festival má tento rok i skvělou novinku - výhodnou cenu pro návštěvníky do 21 let. Všechny detaily a informace jsou k dispozici zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY