Festival Benátská! s Impulsem v Liberci se blíží. Láká na Suzi Quatro, Scooter, Slade i Marii Rottrovou

18.07.2024 13:00 - Josef Martínek | foto: se svolením Scooteru

Své třicáté výročí oslaví letos oblíbený festival Benátská! s Impulsem! v Liberci. Pomyslné brány otevře třídenní přehlídka návštěvníkům v areálu ve Vesci již ve čtvrtek 25. července, vrcholit bude v ranních hodinách v neděli 28. července.

Tentokrát se příchozí mohou kromě hvězd domácí scény těšit i na tři zahraniční headlinery: Suzi Quatro, Slade i Scooter shodně vystoupí v pátečním programu. Na své si během akce přijdou fanoušci různých žánrů i generací, pestrý line-up totiž zahrnuje jak idoly nejmladších posluchačů v čele se jmény jako Yzomandias, Nik Tendo a Ben Cristovao, tak stálice typu Marie Rottrové či skupin Čechomor nebo Buty.

V těchto dnech již organizátoři finišují s posledními přípravami, které jim prý festivalové hvězdy nestěžují žádnými manýrami. "Když jsme připravovali materiály se Suzi Quatro, dostala nás svým vtipem! Má neuvěřitelné charisma, je živelná a přitom pokorná. To je patrné i z jejích požadavků, kdy chce v šatně nad rámec jen fén. Dále pro ni zajišťujeme, že hned druhý den po koncertu na Benátské! bude celá skupina převezena do Německa na tour po dalších prestižních festivalech," uvedla za pořádající tým Nikol Klevcovová.

Frontman německé formace Scooter H.P.Baxxter dorazí rovnou z líbánek - v červnu se totiž již potřetí oženil. Do chomoutu nedávno vstoupil také Matěj Homola ze skupiny Wohnout, která zahraje v sobotu - těsně před Marií Rottrovou. Ostravská zpěvačka vystoupí se třináctičlenným doprovodem zahrnujícím kapelu, sboristky a dechovou sekci.

Pořadatelé dále lákají diváky na možnost potkat se v areálu s Benem Cristovaem. Ten podle Klevcovové odmítá programy typu Meet and Greet, naopak se po příjezdu do Vesce v pátek sám vydá mezi davy užít si akci spolu s fanoušky.

Jako již tradičně dává liberecký festival prostor také místním hvězdám. V pátek se představí ATMO Music, v sobotu vystoupí Lipo, Sebastian Navrátil se svou kapelou Sebastian nebo Jakub Děkan.

Třicáté výročí největšího severočeského open airu mimo jiné připomene speciální festivalové triko, na němž se zdejší dominanta Ještěd mění v elektrickou kytaru. Návrh pochází z díly ilustrátorů Tomski&Polanski, kteří pracovali například i na čtyřmi Oscary oceněném filmu Wese Andersona "Grandhotel Budapešť".

Kompletní program letošní Benátské! s Impulsem najdete na webu akce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY