Mark Lanegan oslaví dvacetileté výročí alba "Bubblegum" jeho rozšířenou edicí

19.07.2024 09:41 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Od vydání jedné ze zásadních a komerčně nejúspěšnějších sólových nahrávek amerického zpěváka Marka Lanegana uplynou letos dvě dekády. Pochopitelně to nezůstane bez odezvy. Výročí desky, na které se mimo jiné podíleli PJ Harvey, Josh Homme z Queens Of The Stone Age, Greg Dulli (The Afghan Whigs) a Duff McKagan a Izzy Stradlin z Guns N' Roses, připomene výpravná reedice, která nabídne i hromadu nevydaného materiálu.

Album vyjde v remasterované podobě jako dvojvinyl, který bude k dispozici i v červené barvě. Fanoušky ale bude nejvíce zajímat deluxe edice, která nakynula na prostor čtyř LP desek, respektive tří CD. Jádrem celkem čtyřiceti obsažených tracků bude opět remasterovaná nahrávka z roku 2004. Kromě ní ale najdeme v setu také rozšířené EP "Here Comes The Weird Chill" a hlavně dvanáct dosud neslyšených skladeb.

Objeví se mezi nimi také song "Union Tombstone", který Lanegan nahrál společně s Beckem, nebo šestice prakticky zapomenutých demoverzí, jež vznikaly po hotelových pokojích za asistence Troye Van Leeuwena, tehdejšího zpěvákova spolupracovníka z Queens Of The Stone Age."

Set doplní kniha esejů a fotografií. Celá tahle nádhera vyjde 23. srpna tohoto roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY