Imodium ve svém prvním animáku "OK kluk" utíkají před běsy

18.07.2024 11:00 - Hana Bukáčková | foto: Jan Nožička

Vracející se Imodium představují už čtvrtý singl z připravované desky. Text novinky "OK kluk" napsal frontman Thom Fröde, na tvorbě hudby se podílela celá formace. Desky, která vyjde poprvé v historii souboru i na vinylu, se dočkáme na podzim.

"'OK kluk' je ukázkou toho, jak kapela procházela vývojem i během bezmála pěti let, kdy aktivně nehrála. Začal jsem produkovat hudbu jiným skupinám, a tím si dost rozšířil žánrovej záběr. Zároveň jsem zatoužil, aby Imodium byli i zvukově odvážnější. Tahle píseň zní zase jinak, než u nás bývá zvykem. A i když pojednává o tak hrozivé diagnóze, jakou porucha osobnosti je, nese v sobě vtip a trochu ironie," komentuje dílo zpěvák.

Song doprovází animovaný klip, což znamená další premiéru pro tuto partu. Za příběhově jednoduchým, ale rozhodně ne statickým lyric videem stojí animátor David Vašíček aka Day5. "Naše kapela složená z lidí trpícími různými běsy zdrhla z léčení a vydala se na útěk. Na kolech. Už to samo o sobě zní bizarně," doplňuje kytarista Daniel Franc.

Píseň bych shrnula slovy: sám před sebou a svým já neutečeš aneb člověk se celý život hledá. To ostatně hlásí i titulek novinového plátku Broumovsko. Detailisté si všimnou dne vydání tiskoviny shodným se dnem, kdy veřejnost poprvé spatřila klip. Mně jako bajkerce a milovnici přírody, potažmo hor, po jeho zhlédnutí srdce zaplesá. Hudebně je to zase trochu něco jiného - hudebníci zde ukazují svou repertoárovou pestrost a nebojí se ani zakomponování několika anglických slovíček do textu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY