mužné téma písně - musicserver.cz">

Hamish Hawk mužným videoklipem "Men Like Wire" podtrhuje mužné téma písně

15.07.2024 11:21 - Kateřina Spacek | foto: Calum Mackintosh

Edinburský písničkář Hamish Hawk má na svém kontě čtyři alba a páté již brzy představí. Jako Hamish James Hawk vydal desku "Aznavour", posléze jako Hamish Hawk & the New Outfit posluchačům představil studiovku "From Zero to One", následně už jen jako Hamish Hawk fanoušky potěšil kolekcemi "Heavy Elevator" a "Angel Numbers".

V současné době zpěvák připravuje novinku "A Firmer Hand", které vyjde 16. srpna. Čerstvá skladba "Men Like Wire", která ji představuje, propojuje různé aspekty jeho tvorby od minulosti až po současnost. Křivky kytarových linek se odrážejí od vokálních melodií a budují něco plně trojrozměrného. Textově navazuje na vynikající píseň "Bakerloo, Unbecoming" (najdete ji k poslechu níže) a znovu je jakousi studií zkoumající mužský charakter.

"'Men Like Wire' je hlubším rozborem myšlenky tajemství lidí. Stručně řečeno - je o mužích. O mužích, které jsem poznal i nepoznal, o mužích, které jsem viděl, slyšel, miloval a ztratil. O mužích, vedle kterých jsem seděl na svatbách, autobusových zastávkách a večeřích, ve vlacích, na postelích a lavičkách v parku. Jsou tam všichni, v dobrém i zlém," popisuje námět písně hudebník.

Skladba přichází s doprovodným videoklipem, který režíroval Andrew Pearson, kytarista Hamishovy koncertní kapely a spoluautor písně. V klipu se objevuje řada dobře oblečených mužů, a dokonale tak doplňují myšlenky sdělované v songu. Byť se jedná o citlivé téma, až teatrální vizuál může působit nejen úzkostlivě, ale trochu i úsměvně.

Tracklist nové desky "A Firmer Hand" je následující: Juliet as Epithet, Machiavelli's Room, Big Cat Tattoos, Nancy Dearest, Autobiography of Spy, You Can Film Me, Christopher St., Men Like Wire, Questionable Hit, Disingenuous, Milk an Ending, The Hard Won.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY