Josh Homme míří na operaci. Queens of the Stone Age na Colours of Ostrava nahradí Tom Morello

09.07.2024 13:29 - Honza Balušek | foto: Epic

V případě Colours of Ostrava neštěstí opravdu nechodí po horách, ale po headlinerech. Po loňském ročníku, kdy z harmonogramu na poslední chvíli vypadli Ellie Goulding a Burna Boy, musejí pořadatelé s programem šachovat i letos.

Kapela Queens of the Stone Age, která měla v Ostravě zahrát hned ve středu 17. července, zrušila ze zdravotních důvodů (frontman Josh Homme letí domů do USA na blíže nespecifikovanou urgentní operaci) všechny zbylé červencové koncerty. Festivalu se však podařilo zajistit více než důstojnou náhradu - místo QOTSA vystoupí Tom Morello.

K celé nepříjemné situaci se za Colours vyjádřila Zlata Holušová: "Dramaturgii každého ročníku skládáme pečlivě více než rok dopředu. Ztráta důležité kapely letošního programu nás velmi zarmoutila, ale díky skvělé čtyřiadvacetihodinové práci našeho týmu jsme mohli během velmi krátké chvíle potvrdit hudebníka, který, věřím, potěší jak fanoušky Joshe Homma a jeho party, tak osloví nové posluchače. Rage Against the Machine se naposledy kvůli covidu do Prahy nedostali a indície, že by se kapela vrátila na pódia, nejsou. Proto jsem šťastná, že si některé z ikonických skladeb budeme moct připomenout právě v podání jednoho z nejlepších kytaristů světa. Naše nová hvězda středečního programu Tom Morello přiveze do Česka poprvé svou vlastní show, která je hitem letošní festivalové sezóny v Evropě."

Majitelé jednodenních středečních vstupenek mohou své lístky vrátit. Pokud si je ovšem nechají, dostanou za to od pořadatelů jako poděkování za podporu jedno pivo zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY