Brutal Assault zná kompletní časový harmonogram, pátek patří Architects, sobota Behemoth

05.07.2024 09:36 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Každoroční metalová veselice, festival Brutal Assault, otevře už za zhruba měsíc svoje brány. Na již klasickém místě, v tereziánské pevnosti Josefov u Jaroměře, se uskuteční v termínu od 7. do 10. srpna.

A line-up na festivalovém webu hlásí hotovo. Jakkoliv ještě schází obsadit ambientní KAL Stage, organizátoři zveřejnili program jednotlivých pódií po dnech. To ocení hlavně ti, kteří hodlají letos uskutečnit tzv. Brutal Inspection, tj. návštěvu pouze na jeden z dnů. Jednodenní vstupenky i celofestivalové permanentky jsou ještě k dispozici v e-shopu festivalu.

Ve čtvrtek bude program patřit Deicide, kterým se tak dlouho nedařilo své festivalové vystoupení uskutečnit a poprvé na Brutal Assault zahráli až vloni, až si ho pro jistotu letos zopakují v mnohem lepším hracím čase. Po nich stage převezmou thrashoví velikáni Exodus následovaní moderními hvězdami Motionless In White a setem Abbath, kteří zahrají program postavený na skladbách Immortal. Pátek nabídne vloni odřeknuté Testament, kteří se vklíní mezi sety Carcass a Satyricon.

Největší trumfy si organizátoři připravili zejména na pátek a sobotu. Pátečnímu programu budou vévodit zejména Architects, kteří navážou na speciální set domácích Cult of Fire společně s Prague Symphony Orchestra, kteří si připravili program věnovaný dílu skladatele Bedřicha Smetany. Noční hodiny pak budou patřit Laibach. Sobota bude bezpochyby lákat na trojici Emperor, The Dillinger Escape Plan a Behemoth.

Kompletní line-up všech pódií, tj. obou hlavních, zadní Obscure Stage a malé Octagon Stage, najdete na webových stránkách festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY