Imagine Dragons se v klipu k "Wake Up" ocitají v zajetí déjà vu

06.07.2024 09:37 - Kateřina Spacek | foto: Eric Ray Davidson

Populární formace Imagine Dragons se před pár dny pochlubila albem "Loom", které je fúzí hip hopu a rocku a zabývá se tématy paranoie, tlaku a proměny. Z desky vzešly chytlavé singly jako "Nice to Meet You", "Eyes Closed" a v neposlední řadě i čerstvě uvedený "Wake Up".

Text začíná slovy popisujícími pocity dezorientace a neustálého pohybu. Tento obraz naznačuje stav, kdy se mysl nachází v neutuchajícím rozrušení, bez schopnosti najít stabilitu. Postava "Velkého muže" může být interpretována jako metafora sociálních nebo osobních bariér, které musíme překonat. Píseň se také dotýká myšlenky přizpůsobení a změny, což líčí verš "Někdy jsem cha-chameleon". Tato slova naznačují potřebu neustále se přizpůsobovat okolnostem, tedy klíčovou dovednost v dnešním světě.

Song zdůrazňující pocit, že jsme pořád pod dohledem a tlakem, doprovází i videoklip z dílny Matta Eastina. Frontman kapely prochází hotelovou chodbou, aby nakonec skočil do postele. Mysteriózní trans ještě doprovází vteřinové záběry na kosmonauta ve vesmíru, žraloky či vlny narážející do útesu. Celkově snímek skvěle zachycuje záludný pocit déjà vu, který většina z nás dost dobře zná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY