Napkey doprovází taneční singl "IWAMO" étericky futuristickým vizuálem

04.07.2024 16:19 - Kateřina Spacek | foto: Richesse Elodie

Francouzskou dvojici Napkey tvoří Benjamin Cholet a Justine Rousseau. Muzikanti, inspirováni melodiemi Dire Straits, The Shadows, syntezátory Jeana-Michela Jarreho a groovem Ratatat, vytvářejí retro-futuristickou hudbu, podbarvenou nostalgií a optimistickými vibracemi.

Své první album "42" fanouškům duo představilo v roce 2017, o rok později následovala deska "Solstice" a loni formace potěšila třetí studiovkou "Andromeda". Nově Benjamin a Justine sdílejí čerstvý singl "IWAMO", který následuje letošní skladbu "Encore". Že by na obzoru byla další nahrávka?

Krátký song začíná sborovým opakujícím se textem, ke kterému se brzy přidávají elektronické loopy a taneční beaty. Písnička má letní nádech elektra z přelomu století a působí spíše experimentálním dojmem. Možná by si skladba zasloužila ještě trochu studiové péče.

Song doprovází vizualizér, pravděpodobně z dílny umělé inteligence. Před lesní plochou se divákům a posluchačům naskytne pohled na humanoidní profil, jehož vlasy tvoří rozkvetlé pestrobarevné květiny. Zdařilý vizuál působí až éterickým dojmem, ze kterého ale zároveň trochu mrazí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY