David Koller ukazuje, že není "Stejný". V novém klipu vystupují i manželka se synem

01.07.2024 11:14 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Davida Kollera

Svou zatím poslední desku "LP XIII" orámoval David Koller různými oceněními, nyní ale už přišel čas představit novinku "Stejný." A stejný to naštěstí není.

Zpěvák přichází zase s něčím trochu jiným a velmi povedeným. Jde o niternou srdcovku na první poslech - a vlastně i pohled. Za hudbou a textem stojí skladatel Jan Vávra a zpěvák Marcell, produkci měl na starosti Lukáš Chromek a mix udělal Filip Vlček.

"Písnička, kterou mi kluci přinesli, mě od začátku bavila. Nebudu říkat, o čem je. Bylo by fajn, kdyby si to každý našel sám. Já mám osobně skoro pokaždé jinou náladu, pocity, když ji hraji nebo poslouchám. V tom je, myslím, její kouzlo," popisuje Koller.

Skladbu doprovází videoklip ve stylu raných Formanových filmů od režiséra a kameramana Marka Blisse ACS. V dokumentární podobě zachycuje momenty z jednoho setkání či oslavy. Díky tomu výsledek působí nehraně a přirozeně. V černobílém klipu interpreta obklopují přátelé, ale hlavně rodina, milovaná žena a junior, který po tátovi usedává rovněž za bubny. Zdá se tedy, že jablko opět napadlo daleko od stromu. Líbí se mi i venkovské prostředí, samota, starší stavení, do kterého je dění zasazeno. Černobílá tomu všemu dodá ještě více emoci.

"Hlavním motivem klipu je, že to nejdůležitější v životě je mít kolem sebe lidi, které máte rádi a kteří mají rádi vás. Chtěl jsem zachytit i druhou stránku. Jin a jang, samota versus přátele. Sdílení radosti versus tíha samoty," poodhaluje svůj záměr režisér.

Povedlos se to nadmíru. Jedná se o další výborné dílko, které potvrzuje kvality aktuálního Sólového interpreta roku dle České hudební akademie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY