Bloc Party se pokoušejí nastartovat svůj vibe letním songem "Flirting Again"

01.07.2024 08:35 - Kateřina Spacek | foto: Emily Marcovecchio

Kele Okereke z Bloc Party loni vydal sólové album "The Waves Pt. 2" - cyklus písní o touze a o tom, jak se naučit znovu se prosadit. Tato témata frontman nyní přenáší do tvorby své domovské formace v jejím novém singlu "Flirting Again": naléhavém a dynamickém kytarovém kousku. Písnička s popovým nádechem využívá rozkvétající energii léta.

Song má lidi roztančit a zaskočit, ale vyznívá spíše jako experiment. Už z prvních tónů se dá vytušit, že se formace snaží o návrat, který by posluchačům připomněl, kdo jsou Bloc Party. Snad i z toho důvodu se britská skupina rozhodla použít melodii podobnou populární "Ratchet". Skladba proto fanoušky možná opravdu zaskočí, ale nejspíš neroztančí. Přesto působí tak, jak nejspíš formace zamýšlela - jako snaha o zdařilý nový start s dostatečně letní náladou.

"'Flirting Again' pojednává o tom, že jsme se vrátili na scénu a snažíme se vzpomenout, jak to všechno funguje," říká Kele. "Je to o snaze vypadat žádoucí a zároveň skrývat zranění, které vás definuje. Všichni si v sobě nosíme různé jizvy, které jsme za ta léta nasbírali, zlomená srdce, která utvářela to, jak dáváme a přijímáme lásku. Tato píseň vypráví o tom, jak se zvednout a jít dál," dodává.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY