Twenty One Pilots se v dystopickém klipu k "Paladin Strait" vzpouzejí proti nadvládě biskupů v rudém

26.06.2024 13:48 - Kateřina Spacek | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Není to tak dlouho, co se dvojice Twenty One Pilots podělila o své sedmé album "Clancy". Písně jako "Overcompensate" nebo "The Craving" doprovázejí i povedené videoklipy. A nyní kapela přichází s dalším snímkem, tentokrát ke skladbě "Paladin Strait".

Song přenese posluchače do srdce epického příběhu o útěku a konfrontaci v dystopickém vesmíru, který formace vytvořila. Hlavní hrdina se opakovaně pokouší uniknout z tísnivého města Dema, což symbolizuje boj s jeho vlastní vnitřní nejistotou a obavami, které se často projevují jako úzkost a deprese.

Píseň také zasahuje hluboko do konceptu nahrávky, kde Clancy konfrontuje Nica, jednoho z biskupů řídících fiktivní město, což představuje boj s nejtemnějšími stránkami jeho psychiky. Nejde jen o fyzický souboj, ale také o ten vnitřní o překonání vlastních strachů, které ho drží v zajetí.

Filmové video, které režíroval Jensen Noen, je posledním vizuálem z nové řadovky a fanoušky naposledy přivádí do pohlcujícího světa kapely. Klip, který nejprve začíná poměrně mírumilovně, se brzy přenese do kempu vyvrženců. Ti spřádají plány, jak utéct z Dema. Městečku vládne rada nadpozemských bytostí v červených kápích vyvolávající existence podobné agresivním zombie, které se snaží všechny odpadlíky odehnat od hranic Dema.

Twenty One Pilots se již brzy také vydají na celosvětové turné "The Clancy World Tour". Svou novou desku přivezou ochutnat i českému publiku. Stane se tak 12. dubna 2025, kdy zamíří do pražské O2 areny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY