Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity

20.06.2024 08:00 - Josef Martínek | foto: Warner Music

Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s titulem "Bieber Fever" a singlovému digitálu dál vládnou Hard Rico a Yzomandias.
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - Rok 2024 se brzy přehoupne do své druhé poloviny, přesto zatím stále platí, že hit "Houdini" letos ještě ani jednou nechyběl na stupních vítězů. Nyní se Dua Lipa jeho zásluhou poprvé od sedmnáctého týdne (tedy skoro po dvou měsících) znovu objevila na vítězném piedestalu. Celkově slaví kouzelnický šlágr už své třinácté prvenství.

Na dvojku se ve svém jedenáctém kole v pořadí vyšvihl švédský DJ Galantis ve spojení s Davidem Guettou a 5 Seconds Of Summer. Výš než u nás - tedy na úplný vrchol - se taneční kousek "Lighter" dostal právě jen v domovině zmíněného producenta.

Nejhranější domácí písní se už podesáté v řadě pyšní O5 & Radeček - "I tak to za to stojí" tvrdí tentokrát formace spolu s Elly z bronzového stupínku.

Rok a půl starý singl "Flowers" od Miley Cyrus se po týdenní absenci vrací do elitní desítky, konkrétně na osmičku. Pokud by vás zajímalo, jak dlouho už tento rekordman v absolutním počtu vítězství (nasbíral jich dvacet pět!) v přehledu pobývá, pak vězte, že je to dvaasedmdesát týdnů.

A z výčtu loňských skladeb nemůžeme opomenout ani "Mess It Up" od The Rolling Stones. Ta se ve svém dvacátém kole do top ten prokousala vůbec poprvé, a to na číslo sedm.

Premiérově mezi desítku nejhranějších pronikl také výstřední Artemas, jehož písnička "I Like The Way You Kiss Me" po celé jaro okupovala přední příčky žebříčku digitálních singlů. V rádiích pochopitelně stoupá daleko pomaleji, takže se dá čekat, že současné číslo deset nezůstane zpěvákovým maximem.

O nejúspěšnější novinku se postarala italská trojice Meduza, které v hymně fotbalového EURA "Fire" na čtyřiatřicítce sekundují OneRepublic a Leony. Další čerstvé kusy obstarali Justin Timberlake (52. "No Angels"), Teddy Swims (59. "The Door") a Support Lesbiens, kterým s "In The Club" patří sedmdesátá pozice.

Nejstreamovanějším songem zůstal "Narcos" od rapové dvojky Hard Rico a Yzomandias, následují Rohony a Manene ("Letná") a Calin se "Suave".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Galantis feat. David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
  3. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  4. Declan J Donovan - Hungry Heart
  5. Cyril - Stumblin' In
  6. Todiefor - In My Room
  7. The Rolling Stones - Mess It Up
  8. Miley Cyrus - Flowers
  9. Rudimental feat. Ella Henderson - Alibi
  10. Artemas - I Like The Way You Kiss Me


Calin - Bieber Fever
© Mike Roft Records
ALBA - S nahrávkou "Bieber Fever" triumfuje brněnský rapper a zpěvák Calin podruhé (a dá se očekávat, že ne naposledy). Na svém zůstala i stříbrná Billie Eilish s chváleným počinem "Hit Me Hard And Soft".

Třetí příčku si uzmula jihlavská rapová parta 58G s novinkou "First Half". Toto EP o šesti položkách navazuje na medailový úspěch dva roky staré řadovky "City Park", která tehdy zabodovala dokonce na nejvyšší pozici.

Převahu domácího rapu potvrzuje také číslo šest, na kterém odstartovali Pil C a Luca Brassi10x se společným počinem "Vojna". Popové desky, které dokázaly v uplynulých měsících nadvládu zmíněného žánru aspoň trochu nabourat, se také ještě drží v top desítce - Benson Boone bere s "Fireworks & Rollerblades" devítku, Taylor Swift s "The Tortured Poets Department" obsadila desátý post.

Top 10 - alba:
  1. Calin - Bieber Fever
  2. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  3. N 58G - First Half
  4. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  5. Viktor Sheen - Planeta opic
  6. N Pil C & Luca Brassi10x - Vojna
  7. Stein27 - President Of Sexico
  8. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  9. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
  10. Taylor Swift - The Tortured Poets Department

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY