Zemřel Dario G. Prohrál svůj boj s rakovinou tlustého střeva

18.06.2024 09:37 - Jaromír Koc | foto: All Around The World Limited

Hudební svět přišel o dalšího nadaného hudebníka. V pondělí 17. června jej opustil Paul Spencer, který stál za britským tanečním projektem Dario G.

Pokud jste v devadesátkách či počátkem jednadvacátého století chodili na diskotéky, jistě jste některý z jeho hitů moc dobře znali. Kariéra projektu Dario G. odstartovala v roce 1997 veleúspěšným debutovým singlem "Sunchyme", se kterým po světě posbíral mnoho zlatých i platinových ocenění. Skvěle si vedl i nástupce "Carnaval De Paris" z roku 1998 či singly "Dream To Me", "Say What's On You Mind" nebo "Heaven Is Closer (Feels Like Heaven)" z počátku tohoto tisíciletí. Velkou oblibu si získala také skladba "Voices", kterou přispěl na soundtrack k filmu "Pláž".

V posledních letech se Dario G. opětovně vrátil k hudební tvorbě, z níž v roce 2020 vzniklo album "Hola". Kromě toho spolupracoval například také s Shirley Bassey, Clean Bandit nebo Sonique.

O svých zdravotních problémech ale až do loňského roku před veřejností mlčel. O boji s rakovinou informoval své fanoušky v červnu 2023, kdy mimo jiné prozradil, že jeho rakovina tlustého střeva je již ve čtvrtém stádiu. I přesto neztrácel víru, zůstával pozitivně myslící a o svém boji s nemocí pravidelně informoval i na sociálních sítích.

Jeho poslední hudební počin pochází z loňského prosince, kdy vydal charitativní singl "Savour The Miracle Of Life", jehož výtěžek věnoval Macmillan Cancer Support, jedné z největších britských charitativních organizací podporující lidi postižené rakovinou. Na sociálních sítích se svým věrným přihlásil naposledy 25. května, kdy všem poděkoval za podporu.

Na letošní rok plánoval několik hudebních vystoupení, leč ty musel z důvodů léčby své nemoci zrušit. Sedmnáctý červnový den odešel ve věku třiapadesáti let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY