shop.musicserver.cz
The Offspring, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 13.6.2024

The Offspring zahráli na Rock for People více než milionu diváků

Vydáno: 14.06.2024 09:17 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Tedy alespoň dle počtů kytaristy Noodlese, který to při pohledu na zaplněný areál označil za světový rekord. Kdyby to nechal na svém kolegovi Dexteru Hollandovi, doktorovi molekulární biologie, zřejmě bychom se dočkali přesnějšího čísla. Tak jako tak bylo na hlavní hvězdě druhého dne The Offspring pěkně plno.

Live: The Offspring

místo: Rock for People, Park 360, Hradec Králové
datum: 13. června 2024
setlist: Come Out and Play, All I Want, Want You Bad, Staring at the Sun, Make It All Right, Hammerhead, In the Hall of the Mountain King (Edvard Grieg cover), Blitzkrieg Bop, Million Miles Away, Original Prankster, Bad Habit, Gotta Get Away, Why Don't You Get a Job?, (Can't Get My) Head Around You, Pretty Fly (for a White Guy), The Kids Aren't Alright, You're Gonna Go Far, Kid, Self Esteem

Úvodní obrázek je archivní. Čekáme na schválení fotek managementem.

Otázkou zůstává, kdo vlastně byl druhý den skutečným headlinerem. Minimálně co do velikosti show a vizuální stránky si toto označení nepochybně vysloužili na YouTube stagi končící Australané Parkway Drive. Ale o těch si přečtěte v jiném našem článku. The Offspring patří mezi nezpochybnitelné legendy punk-rockové hudby a zejména v devadesátých letech se svými alby "Smash", "Ixnay on the Hombre" a "Americana" stali pro tehdejší mladou generaci hrdiny.

Americká parta už si roli headlinera dne na Rock for People užila v roce 2016 (a předtím v roce 2008), na stejné místo se tak opět vrátila po dlouhých osmi letech. Od té doby současný kvintet s novým bubeníkem Brandonem Pertzbornem vydal desku "Let the Bad Times Roll", ze které trestuhodně využil pouze mexicky laděný vizuál z pera Daveeda Benita a krátké intro písně "Lullaby". A jelikož skladby z této zatím poslední řadovky ignoroval, setlist se oproti minule vlastně moc nezměnil.

Kapela znovu sázela na osvědčené hity a kostru tvořily nejslavnější studiovky "Smash" a "Americana". Potěšila živá premiéra novinky "Make It All Right", která vyjde letos na podzim v kolekci "Supercharged".

Nejvíce pozornosti si bral kytarista Noodles, který se alespoň ve dvou momentech pokoušel o komunikaci s diváky. Svými vtipy o jejich počtu , kterých mělo být dle jeho konstatování více než milion sedm set tisíc, a tudíž mělo jít o světový rekord, donutil jinak vážného Dextera Hollanda alespoň k letmému úsměvu. Podruhé pak svého parťáka pobavil prohlášením, že se jedná o největší událost v historii rockové hudby.

Versus Green Day

Před dvěma lety se na Rock for People objevila jiná punk-rocková legenda Green Day. Tedy parta ze stejné, jakési druhé vlny punkové obrody z devadesátek. Ta tehdy nabídla skutečně velkolepou show, kterou dost možná zažehla novou, větší éru samotného festivalu. Billie Joe Armstrong se po celou dobu nezastavil a bavil diváky svým sršícím, až mladickým entuziasmem. Nehledě na velikost a třaskavost samotné show. V porovnání s těmito hvězdami, byť jsou si generačně rovnocenní, působili The Offspring jako fajn parta tatíků, která to horko těžko dodýchá do finále.

Holland se ale jinak moc do interakcí nepouštěl a přistavené molo využil možná dvakrát. Pěvecky to už také není úplně ono, i když typické zabarvení hlasu mu stále zůstalo a ikonickým písním "Pretty Fly (for a White Guy)" či "Gotta Get Away" dodává nostalgický ráz.

Kromě absence jiskřivější komunikace s přítomnými nepřivezli The Offspring ani nijak ohromující show. Velké LED obrazovky promítaly v docela efektním barevném provedení záběry z pódia nebo vlastní animace. Nechybělo několik výstřelů konfet, během "Why Don't You Get a Job?" se po rukou diváků proháněly balóny a při hitu "Pretty Fly (For A White Guy)" se na pódiu objevili dva nafukovací panáci v podobě ikonického teenagera ze slavného klipu.

Vlastně nejupřímněji se blonďatý frontman projevil, když při burcování publika před přídavkem označil přihlížející z přilehlého VIP stanu za rich people. Připomněl tak své punkové kořeny. Noodles zase rozezpívával fanoušky variacemi na slovo fuck, což samozřejmě budilo nadšení.

Pravdou je, že kromě menšího circle pitu kolem songu "Original Prankster" se spíš než tančení objevovalo zívání a trochu unaveně působili i samotní The Offspring. Tuto skutečnost naštěstí trochu zakrýval dobrý podbarvený a dynamický střih záběrů na obrazovkách. Také omílaný setlist budí dojem jízdy na setrvačník. Nějaké to překvapení, provokace, zkrátka něco, co by si divák odnesl a nezapomněl, to na Rock for People bohužel chybělo.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
Alice Cooper, enteria arena, Pardubice, 17.6.2024
Naživo: Groteskní imaginárium doktora Alice Coopera okouzlilo Pardubice energií i přehlídkou hitů Pokud bychom měli vypíchnout tu nejpodstatnější věc, kterou Alice Cooper dal světu, jednalo by se o jeho jedinečné propojení rockové muziky a hororového divadla. Položil základy, na kterých svoje spektákly staví mnozí další.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 15:30 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: The Offspring na Rock for People v obrazech (15.06.2024 08:50)
- Naživo: Rock for People nabídl ve druhém dni skvělé The Amazons, Against The Current nebo Neck Deep (14.06.2024 13:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)
- Video: Green Day se v "One-Eyed Bastard" naštvaně vyrovnávají s temnými momenty v životě (07.01.2024 09:04)
- Video: Green Day v klipu "Dilemma" poodhalují život závislého (11.12.2023 12:21)
- Rock for People doveze The Offspring, zahraje i Ecstasy of St. Theresa (01.12.2023 12:12)
- Video: Green Day jako zombíci. V klipu k "The American Dream Is Killing Me" se ocitli uprostřed zombie apokalypsy (25.10.2023 13:00)
- Green Day se toho nebojí. Trička k albu "Nimrod" zdobí čerstvá vězeňská fotka Donalda Trumpa (02.09.2023 12:25)
- Green Day slaví. Průlomová deska "Dookie" vyjde v bohatě vypravené reedici (20.08.2023 15:57)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Sia Beyoncé Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe