Švýcarští Nemo, kteří vyhráli letošní Eurovision Song Contest, se představí českým fanouškům v Roxy

12.06.2024 11:41 - Tisková zpráva | foto: Live Nation

Nemo si získali srdce milovníků hudby svým vynikajícím pódiovým vystoupením s písní "The Code" na soutěži Eurovision Song Contest 2024 ve švédském Malmö. Energická show a pódiová prezentace Nemo, nesená jedinečným hlasem a jejich vřelým sympatickým přístupem, bez námahy uchvátila publikum a zajistila Švýcarsku první titul na Eurovizi od roku 1988 a vítězství Celine Dion. "The Code" nyní stoupá nahoru v mezinárodních hitparádách po celé Evropě i ve světě. Nová hudba je na cestě a na evropské turné na jaře 2025 už si můžete koupit vstupenky.

U nás se představí v pražském klubu Roxy 16. dubna 2025. Vstupenky v hodnotě 790 Kč budou v prodeji v sítích GoOut a TicketMaster od 14. června, v klubu Live Nation o den dřív.

"Jsme nadšeni, že na jaře příštího roku budeme hrát na našem vůbec prvním evropském turné. Sledovat tuto komunitu, jak se díky naší hudbě sbližuje, je jedna z nejkrásnějších věcí, které jsme mohli být svědky, a nemůžeme se dočkat, až se se všemi setkáme," říkají Nemo.

Nemo se narodili v roce 1999 v Bielu, malém dvojjazyčném městě ve Švýcarsku, a od dětství hrají na housle, klavír a bicí. Ve třinácti letech se na základě novinového inzerátu ucházeli o roli v muzikálovém hitu "Ich war noch niemals in New York" a na rok se stali stálou součástí souboru. V roce 2016 se přes noc proslavili v rapu díky vystoupení na SRF Virus(#Cypher), které se stalo virálním na sociálních sítích. Poté vydali dvě EP, z nichž se sedm písní dostalo přímo do oficiální švýcarské singlové hitparády. Skladby jako "Ke Bock", "Du" a "Himalaya" jsou dnes součástí švýcarského kulturního dědictví, dosáhly zlatého nebo dokonce platinového statusu a ve svých osmnácti letech už Nemo získali pět ocenění Swiss Music Awards.

Rok 2020 znamená začátek období změn: Nemo začínají psát a produkovat pro jiné umělce, podnikají první kroky za hranice Švýcarska a vydávají písně v angličtině. Zabývají se tématy, jako je genderová identita, duševní zdraví a hledání vlastního místa v tomto světě. Radikálně se řídí instinktem, talent a emoce povedou Nemo cestou i v budoucnu. Proto nás jejich jedinečnost bude znovu a znovu překvapovat a inspirovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY