Monkey Business to v "CIAO! CIAO! CIAO!" zkoušejí česky. Výsledku nepomohl ani Petr Spálený

19.06.2024 15:42 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Monkey Business

Co se mnoho let zdálo nemožné, se pomalu stává skutečností. Monkey Business dokončili práci na prvním česky zpívaném albu nazvaném "Když múzy mlčí", které vyjde na podzim. Jak bude znít, můžeme už nyní slyšet v novince "CIAO! CIAO! CIAO!".

Z přechodu na češtinu jsem nejenom já cítila obavy, přece jen to značí velký krok, naštěstí ale ne úkrok stranou. Kvůli použité mateřštině mám pocit, že MBs sklouzávají k J.A.R.ovině. Písnička hudebně nepůsobí nijak hudebně pestře, nese se v jedné linii a nedá šanci vyniknout kvalitám pěveckého dua, které mluveným slovem doplňuje Petr Spálený. Hudbu jako téměř vždy složil Roman Holý, na textu se kromě něj podíleli Pavel Mrázek, Dan Bárta a Tereza Černochová.

Song doprovází klip, kde se kapela vůbec neobjeví. Roman Holý si to tak coby režisér i autor námětu přál, a proto oslovil herce z Dejvického divadla. Ve videu si tak zahráli Ivan Trojan, Václav Neužil, Martha Issová, Lenka Krobotová, Tomáš Jeřábek, Jaroslav Plesl, Matěj Hádek, ale i hudební legendy - již zmíněný Petr Spálený s partnerkou Miluškou Voborníkovou.

Jednotliví účinkující doslovně znázorňují životní bilancování, respektive spíš momenty, kdy se zrovna dvakrát nedaří a máte tendenci popadat panice. Naopak pozitivní hudba všechny problémy odlehčuje.

Průměrný song sice na chvíli zabaví svou chytlavostí a nakažlivou melodií, kterou si za chvíli začnete pobrukovat, po pár přehráních ale omrzí. A bohužel ani klip mě doslovným a přehnaným přehráváním rolí a pocitů a přetvařováním zvlášť nebaví. Svým způsobem je sice praštěný jako ostatní vizuální ladění a smýšlení kapely, ale celé dohromady to úplně nefunguje. Snad nás Monkey Business na desce překvapí lepšími kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY