Pátý ročník brněnského Mersey Gatheringu láká na Micka Harveyho, Precedens či Oceán

07.06.2024 14:57 - Jaromír Koc | foto: Matthew Ellery

Festivalová sezona se již pomalinku rozjíždí a jednou prvních akcí, která se uskuteční v Brně již v sobotu 8. června, je již pátý ročník festivalu Mersey Gathering. Letos se na něm mohou návštěvníci těšit i na celou řadu zahraničních hostů.

Mersey Gathering Vol.5
© Mersey Gathering
I když se Mersey Gathering odehraje během jednoho dne, osmou červnovou sobotu letní kino Špilberk nabídne opravdu velmi pestrý program. Na pátém pokračování vystoupí Mick Harvey, bývalý člen Caveových The Bad Seeds a blízký spolupracovník PJ Harvey. Těch Australanů ale festival nabídne víc - dorazí také Hugo Race, taktéž bývalý člen The Bad Seeds, a to v doprovodu Chrise Hughese, jinak člena sestavy Hugo Race And True Spirit.

Posledním vzácným zahraničním hostem bude Amanda Acevedo, mladá hvězda z Mexika. Tato zpěvačka doslova uhranula publikum na minulém ročníku festivalu, když vystoupila po boku Micka Harveyho a úžasné berlínské formace Sometimes With Others. Letos bude opětovně sekundovat právě Harveymu, se kterým si připravila speciální vystoupení.

České barvy budou hájit dvě legendy. Celý festival otevře se speciálním setem i výjimečnými hosty českobudějovický Oceán v čele s Jitkou Charvátovou a jako úplně poslední vystoupí formace Precedens.

Pokud si nechcete tento výjimečný line-up nechat ujít, poslední vstupenky můžete zakoupit v obvyklých předprodejních sítích Ticketportal, GoOut, Ticketmaster nebo smsticket, popřípadě přímo v místě konání festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY