Pixies představují hned dvě nové písničky: "You're So Impatient" a "Que Sera, Sera"

08.06.2024 13:38 - Kateřina Spacek | foto: Ondřej Michal

Americká rocková partička Pixies vydala od alba "Doggerel" z roku 2022 konečně zbrusu nový materiál. A vytáhla se hned se dvěma kousky najednou. Skladby "You're So Impatient" a "Que Sera, Sera" vyjdou na limitovaném 7'' singlu sice až 19. července, na internet je kapela ale vypustila už nyní.

První zmiňovaný song je vypravěčským kouskem s lehce komediálním nádechem. Děj písně se odehrává na předměstí. Nechybí v něm muž, mladá dívka a obchoďák. Zatímco "You're So Impatient" zní spíše punkově, "Que Sera, Sera" pochází z úplně jiných hudebních vod. Napsali ji Jay Livingston a Ray Evans už v 50. letech minulého století, písnička později zazněla třeba i Hitchcockově snímku "Muž, který věděl příliš mnoho". Staronovou skladbu trio natočilo už v roce 2021 pro hororový seriál "From".

Aby těch novinek nebylo málo, rozhodla se skupina představit i novou basačku. Tou se stala Emma Richardson, která se ke kapele připojila už v březnu po odchodu Paz Lenchantin. Ta u Pixies vydržela jako koncertní baskytaristka deset let, začala s nimi hrát v roce 2014 po odchodu Kim Deal. Emma je mimo jiné malířka, strávila více než deset let s kapelou Band of Skulls a posledních několik měsíců už hrála se skupinou na turné. V Praze se kapela i s ní představí 10. srpna ve Foru Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY