"Treat Each Other Right" Jamieho xx zve na pokaženou svatbu

07.06.2024 16:46 - Dan Hájek | foto: Alasdair McLellan

Aktuální singl Romy "Always Forever" se ještě ani nestihl pořádně zabydlet na tanečních parketech a už tu máme potvrzené informace o chystané novince jejího parťáka z The xx. Jamie xx svou kolekci "In Waves" chystá na druhou polovinu září a nějakou dobu na ni již láká dvojicí skladeb "Treat Each Other Right" a "Baddy on the Floor".

První jmenovanou doprovází video, které režírovala londýnská fotografka Rosie Marks. Ta ve své práci často zobrazuje každodenní život, děj klipu však vtěsnala do neony protkané svatby, na které se snad pokazí úplně vše, co může. Divoká párty tedy ve výsledku svatbu úplně nepřipomíná. Bonbónkem k dobru je dvojník Gordona Ramseyho míchající za barovým pultem podivné drinky. Vizuál tak skvěle doplňuje samotný šlapající song.

"In Waves" by mělo navázat na devět let starý debut "In Colour", na kterém Jamie xx piloval svůj smysl pro beatovou alchymii a sampling. Kromě dvojice Oliver Sim a Romy, kteří se prý účastnili samotného vzniku nahrávky a vokálně zde samozřejmě participují, se dočkáme celé plejády hostů.

S "Baddy on the Floor" vypomohla Honey Dijon, v "Life" se za mikrofonem objeví Robyn. V dalším výčtu pak nechybí jména jako Kelsey Lu, John Glacier, Panda Bear, The Avalanches, Oona Doherty nebo Erykah Badu. Hlavní aktér přiznává, že chtěl natočit zábavnou, ​​radostnou a přitom introspektivní desku. Chtěl se dotknout i témat, které změnily život nejen jemu, ale i celý svět.

Druhá Jamieho sólovka vyjde v pátek 20. září a hudebník pro ni nachystal těchto dvanáct tracků: Wanna, Treat Each Other Right, Waited All Night (feat. Romy & Oliver Sim), Baddy on the Floor (feat. Honey Dijon), Dafodil (feat. Kelsey Lu, John Glacier & Panda Bear), Still Summer, Life (feat. Robyn), The Feeling I Get From You, Breather, All You Children (feat. The Avalanches), Every Single Weekend (Interlude), Falling Together (feat. Oona Doherty).

Kromě cédéček a různě zabarvených elpíček bude k dispozici i speciální trojitý vinyl v černobílém provedení, jenž přinese těchto pět bonusů k dobru: F.U. (feat. Erykah Badu), It's So Good, Do Something, Let's Do It Again, Kill Dem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY