Královna break up songů Jana Bastien vyhrála letošní REC.stage a vydala nový klip "Si originál"

04.06.2024 19:30 - Honza Balušek | foto: se svolením Jany Bastien

Jana Bastien před několika týdny pustila do světa svou první česko-slovenskou desku nazvanou "#9", kterou následně pokřtila v Ostravě a v Praze. Poté vyrazila na slovenské turné s kapelou Mirai a představila se i v pražském Lucerna Music Baru se skupinou Botox. A nyní přišel čas na nový videoklip, který natočila ke skladbě "Si originál". Písnička sice strhne svým tanečním beatem, ale ve skutečnosti se jedná o rozchodový song, který končí zlomeným srdcem.

"Je to pro mě a moji tvorbu typické. Neumím psát vesele. Vztahy jsou komplikované, láska bolí, a jestli jste z generace Y jako já, pak víte, že už nemáme potřebu skrývat za úsměv, že nejsme v pohodě a že jsme zklamaní," popisuje novinku sama zpěvačka a pokračuje: "Text skladby jsem napsala na jeden zátah ve vlaku z Prahy domů. Potkala jsem v něm zajímavého kluka, tzv. 'múzu', a musela to ze sebe dostat. Nestává se mi často, že píšu veselé písničky - protože jsem hodně hloubavý typ textaře -, ale tady to šlo samo. A děkuji producentům, že songu dodali chytlavý beat. Posluchač pak nevnímá, že je to vlastně balada."

Na singlu pracovali hned tři producenti - Ondřej Žatkuliak, Fillipian a Tomi Popovič. "Tahle spolupráce mě hodně baví. Čím víc lidí se na skladbě podílí, tím větší mám jistotu, že jsme jí dali maximum. Miluji kreativitu a různorodost tvorby. Víc hlav, víc nápadů..." vysvětluje jejich zapojení interpretka.

Kromě Jany Bastien si ve videu zahrál tanečník Lukáš Bernáth, který ztvárnil roli obživlé loutky. "Chce zapadnout do tohoto světa. Je originální, ale nevěří si - svět ho nepřijme. Zranění a pád mu dodá sílu, až se stane králem parketu, skutečným člověkem a jedním z nás. Videoklipem chceme říct, že originálem je každý z nás, a buď jste podvodníkem s láskou, nebo skutečně kvalitní člověk," vysvětluje význam videa zpěvačka.

Jana Bastien plánuje na podzim vyrazit na turné, aktuálně ji může těšit vítězství v soutěži REC.stage Čistého festivalu, díky kterému si letos zazpívá na festivalech FM City Fest, Colours of Ostrava a Benátská! s Impulsem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY