"RATATATA"! Babymetal a Electric Callboy spojili síly

04.06.2024 16:06 - Hana Bukáčková | foto: Christian Ripkens

Hudba spojuje. Příkladem budiž song "Ratatata", spolupráce japonských Babymetal s německými Electric Callboy, díky které se z nich mohou stát králové a královny diskoték. Ztřeštěnější a zábavnější spojení éterické trojice s drsnými chlapy byste jen těžko našli. Dámy sice působí lolitkovským dojmem, zdání ale klame, ve finále společně nahráli pořádnou řežbu.

Při vyslovení názvu skladby se mi vybaví hláška z úst Miroslava Donutila ve filmu "Černí baroni": "Jakou kadenci má samopal 24? Tatatatata..." Poměrně to sedí, píše se rok s tímto číslem a song má podobnou rychlost palby jako tato zbraň.

O Japonsku je známo, že má i v hudbě rádo bizár a jede si svoji hudební (sub)kulturu, tak proč by se nemohl potkat japonský taneční metal s německou elektronikou. Výsledek každopádně dopadl nadmíru dobře, každá parta totiž do písničky přispěla kusem sebe, a jedná se tak o opravdovou spolupráci.

Klasicky ulítlé video nás vezme do prostředí tanečních klubů, nechybí ani opravdu obrovská disco koule. V textu každopádně vidím víc, než jen protancované střevíce, spíše noci propařené jiným způsobem...

Kdo má tyto německé pány rád, určitě se už těší na jejich koncert na letošním festivalu Masters of Rock, který proběhne od 11. do 14. července ve Vizovicích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY