Hozier natočil k megahitu "Too Sweet" podprůměrný koncertní videoklip

25.05.2024 12:28 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Pokud novou hudbu stále objevujete pouze ve vysílání rádií, bezpochyby by vás nenapadlo, že zpěvák Hozier nepatří mezi one-hit wondery. Mainstream sice dobyl svým prvním singlem "Take Me To Church" a dále se v hitparádách už moc neobjevoval, natáčí však úspěšná alba a nejen po světě, ale i u nás plní haly. A pak, zničehonic, přišel před pár týdny singl "Too Sweet".

Písnička se nachází na EP "Unheard", které hudebník naplnil nepoužitými zbytky z nahrávání loňské studiovky "Unreal Unearth". Původně dárek pro fanoušky vydaný na podporu jeho turné po USA si ale začal žít svým vlastním životem. Skladba "Too Sweet" nečekaně debutovala na pátém místě amerického žebříčku Billboard Hot 100 a po třech týdnech vystoupala až na jeho špici. To se mimochodem výše zmíněnému megahitu nepodařilo, ten se před deseti lety vyšplhal pouze na dvojku. A úspěch v dalších zemích přirozeně následoval.

Čím se skladba stala tak nečekaně oblíbenou? To nikdo neví. Prvotní tlak sice vzešel od skalních fanoušků a z TikToku, píseň samotná však z jeho tvorby nijak zvlášť nevybočuje a už vůbec se nedá označit za prvoplánový hit. Spíše jde o takový obyčejný kytarový song, který potěší, ale že by vám vypálil díru do hlavy? Hudební business prostě stále umí překvapit a můžeme být rádi, že i takovýmto způsobem.

O tom, že zpěvák takový zářez rozhodně nečekal, svědčí i videoklip, který vyšel až měsíc a půl po zveřejnění épéčka, a tvoří jej jen prostý sestřih ze živých vystoupení. Ale takový Hozier prostě je - skládá, jezdí na koncerty a na těch hraje svoje písničky. Hitparádový úspěch se mu teď prostě jen přihodil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY