Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize

22.05.2024 17:30 - Josef Martínek | foto: Epic Records

Nejhranější skladbou v českých rádiích zůstává "Lose Control" od Teddyho Swimse, tou nejstreamovanější se stále pyšní Artemas zásluhou "I Like The Way You Kiss Me". Albům počtvrté kraluje Taylor Swift, dotírá na ni ale Travis Scott, který si také druhý týden po ohlášení pražského koncertu významně polepšil.
Teddy Swims - Lose Control
© Warner Music
RÁDIA - Na nejvyšší stupínek se Teddy Swims s písničkou "Lose Control" premiérově prosadil minulý týden, v top desítce ale pobývá mnohem déle. Poprvé do této společnosti nakoukl už koncem března a od té doby se do ní vešel osmkrát z devíti pokusů.

Poprvé si stupňů vítězů užívají Ella Henderson a Rudimental, jejichž song "Alibi" poskočil ze šestky na dvojku. Naopak bronzová Dua Lipa platí za naprostou trvalku medailových pozic - její hit "Houdini" se na nich nepřetržitě vyskytuje od loňského prosince, přičemž dvanáctkrát vystoupal na úplný vrchol.

Skladba "I tak to za to stojí" od O5 & Radeček a Elly si zase vybudovala stabilní postavení nejhranější domácí položky rádiových playlistů. Na tento primát dosáhla pošesté za sebou, v celkových výsledcích obsadila spolupráce bramborový post.

Největším skokanem v top ten se stala taneční úprava singlu "Stumblin' In", s jehož původní podobou Chris Norman a Suzi Quatro zabodovali na konci sedmdesátých let. Nyní si song vzal do parády australský producent Cyril, který si se svou verzí polepšil z minulého čísla sedmnáct na aktuální šestku.

Nejhranější novinka připomíná devadesátkový eurodance: nahrálo ji uskupení Urbano All Stars a pod názvem "90's Feels Like Home" startuje jako osmadvacátá. O další čerstvé kusy se postarali Kygo, Zak Abel a Nile Rodgers (47. "For Life"), neapolští pop-rockeři The Kolors (55. "Italodisco") a nesmrtelný Elán, který na sedmdesátém osmém místě vybízí: "Znova sa ma dotkni".

Přehledu nejstreamovanějších skladeb dál neochvějně kraluje Artemas - děje se tak už poosmé. Jeho "I Like The Way You Kiss Me" si budeme moci v září poslechnout i naživo.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Teddy Swims - Lose Control
  2. Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
  3. Dua Lipa - Houdini
  4. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  5. Kygo feat. Ava Max - Whatever
  6. Cyril - Stumblin' In
  7. Kryštof - Život je krásný
  8. Declan J Donovan - Hungry Heart
  9. Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
  10. James Arthur - Blindside


 Taylor Swift - The Tortured Poets Department
© Taylor Swift
ALBA - Trend posledních týdnů, kdy se na přední příčky začínají stále více prosazovat i jiní interpreti než zástupci domácí rapové scény, pokračuje. Taylor Swift přidává s "The Tortured Poets Department" už čtvrtý vavřín a příští týden by mohla svést zajímavý souboj o prvenství s novinkou Billie Eilish.

Na stříbrný stupínek si polepšil Travis Scott, jehož deska "Utopia" se loni v létě hned dvakrát vydrápala na samotný vrchol a poté mnoho měsíců bodovala v elitní desítce nebo v jejím těsném závěsu. Před dvěma týdny patřilo třiatřicetiletému americkému rapperovi čtrnácté místo, po oznámení a bleskovém vyprodání pražského koncertu si ale minule polepšil na číslo šest. Nyní přichází další výrazný posun.

Z klasické žebříčkové sestavy tuzemského rapu si tentokrát nejlépe vedl Stein27, který s "President Of Sexico" urval bronz. Až za ním následují Calin a Viktor Sheen se stálicí "ROADTRIP" a sólový Sheen s "Planetou opic".

Překvapit může šestá pozice. Objevil se na ní totiž výběr "Eurovision Song Contest Malmö 2024", který připomíná nedávný osmašedesátý ročník známé (a u nás kontroverzně vnímané) písňové soutěže.

Za očekáváními naopak zůstala Dua Lipa, jejíž třetí studiovka "Radical Optimism" si po týden starém startu na pětce pohoršila na čtrnáctou příčku. Vypadá to, že navzdory singlovým úspěchům se druhá "Future Nostalgia" zatím nekoná.

Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - The Tortured Poets Department
  2. Travis Scott - Utopia
  3. Stein27 - President Of Sexico
  4. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  5. Viktor Sheen - Planeta opic
  6. N Různí - Eurovision Song Contest Malmö 2024
  7. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  8. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
  9. Grey256 - Tentokrát
  10. Calin - POPSTAR

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY