Lenny Kravitz drží v singlu "Paralyzed" kytaru zase pevně v rukou

22.05.2024 13:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Už tento pátek vyjde očekávaná dvanáctá studiová deska "Blue Electric Light" Lennyho Kravitze. V létě ji přijede představit i do Česka, představí se totiž jako jeden z headlinerů festivalu Colours Of Ostrava. Ale ještě předtím, než celou novinku uslyšíme a ještě než americký muzikant vstoupí na ostravské pódium (svůj set odehraje v pátek 19. července), zveřejnil nový singl "Paralyzed".

Novinku americký muzikant, kterého hudební kritici svého času označovali za nástupce Jimiho Hendrixe nebo Prince, vystavěl na valivém středním, místy až výhružném tempu a pořádně naboostrovaných kytarách. Ve dvou třetinách se "Paralyzed" nadechne s tišší perkusivní pasáži a otěže převezme energické kytarové sólo. Zvuk kytary Kravitz modifikuje pomocí tzv. talk boxu, efektu, který umožňuje měnit zabarvení tónu pomocí vokalizace.

Specifický zvuk zazní i na začátku skladby v krátkém intru. Oproti předchozím songům z nové desky nepůsobí novinka tak uvolněně, neřkuli popově. Lenny tu opět drží kytaru pevně v rukou a dává na odiv svou hardrockovou tvář.

Na "Blue Electric Light" čekali fanoušci Lennyho Kravitze šest let. Nabídne celkem dvanáct skladeb, přičemž tři z nich jsou již známé. "Paralyzed" předcházely singly "Human" a "TK421".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY