Serj Tankian se v syrové písni "A.F. Day" vrací ke kořenům

19.05.2024 08:00 - Ondřej Hricko | foto: Alchemy Recordings

Zpěvák System Of A Down a v současnosti také mnohostranný umělec a aktivista Serj Tankian plánuje během letošního podzimu vydat pod svým jménem nové EP "Foundations", na které právě poutá singlem "A.F. Day". Ten napsal v pradávných dobách největší slávy své domovské formace, ale na žádnou z desek se nakonec nedostal. Oproti obvyklé sólové tvorbě původem arménského umělce jde o ostrý rockový kus se značně nervózní náladou.

Podobně syrový přístup pojal k natočení klipu režisér Ara Soudjian, který vytvořil divokou sekvenci obrazů v černobílém provedení. Celý počin je hudebně i vizuálně nesmírně silný a strhující a v mnoha ohledech skutečně připomene díla zmíněných System Of A Down.

Očekávané EP nabídne pět písní, které zmapují Tankianův hudební život. Kromě šuplíkových kusů z časů systémů tu nalezneme také nevydané skladby z období desky "Elect The Dead". Je tedy na co se těšit.

Podnětem pro vydání tohoto díla se stalo vydání monografie "Down With The System". Při jejím psaní se Serj zahloubal do svých archivních materiálů a nakonec se rozhodl některé dosud nezveřejněné písně přece jen vynést na světlo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY