Forrest Jump se v klipu k "Zapomenutému světu" ocitli ve sci-fi filmu

11.05.2024 10:30 - Ondřej Hricko | foto: Smile Music

Bučovická parta Forrest Jump svůj poslední počin "Vrtochy" vydala téměř přesně před rokem. Nyní se rozhodla toto výročí oslavit s fanoušky vydáním jeho vinylové verze. I na něm najdeme také pecku "Zapomenutý svět", ke které kapela nechala vytvořit skutečně impozantní trikový videoklip.

Jeho příběh je inspirován dílem H.G.Wellse "Válka světů" a objevují se v něm obří pavoukovití roboti ničící náš známý svět. Video dostal na starost spolupracovník a kamarád skupiny Cyberolas, který už s ní spolupracoval dříve. Ten prý epický sci-fi vizuál tvořil ve svém ateliéru osm měsíců, než ho muzikantům předal.

Formaci kolem Pepy Michálka nezbývalo nic jiného, než svému příteli opět důvěřovat. Naštěstí se rockerům trpělivost opravdu vyplatila - klip se povedl a nabízí na domácí poměry propracovanou apokalyptickou estetiku.

Sám kapelník k tomu dodává: "Nebyl důvod pro nějaké kontroly nebo podobné blbosti. Cyberolas už pro Forrest Jump natočil videoklipů několik a vlastně za něj mluví práce nejen pro nás, ale i pro spoustu dalších kapel. Věděli jsme, že výsledek bude skvělý. A stejně nás překvapil, protože výsledek je ještě lepší, než jsme očekávali v nejdivočejších představách."

Aby těch novinek okolo kapely nebylo málo, spolu s vinylem vychází také nové EP "Předobrazy". Na tom najdeme coververze známých i méně známých songů českých interpretů, kteří Forrest Jump ovlivnili, doplněné o trio akustických verzí vlastních skladeb "Rozcestí", "Uprostřed magnetických polí" a "Miluj svýho hejtra".

Zmíněný vinyl s épéčkem na CD pořídíte i v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY