Z Eurovize do MeetFactory. Joost Klein přijede v březnu 2025 do Prahy

10.05.2024 14:03 - Tisková zpráva | foto: Live Nation

Vycházející nizozemská hvězda Joost Klein míří poprvé do Česka. Účastník letošního ročníku Eurovize předvede 10. března 2025 v pražské MeetFactory svůj jedinečný hudební styl, ve kterém se prolíná hardcore hardbass/drum'n'bass s mainstreamovým popem a rapem s poetickými texty o osobních trápeních a psychických výzvách. Vstupenky za 690 Kč půjdou do prodeje v sítích Ticketmaster a GoOut 14. května 2024 ve 14:00, členové Live Nation klubu budou mít šanci je pořídit o den dříve.

Joost Klein je šestadvacetiletý performer, spisovatel a umělec. Jeho energický styl spojuje prvky mainstreamového popu s veselým hardcorem a punkem. Je oceňován za své poetické texty v kombinaci s chytlavými beaty, které vystihují ducha mládí. Ve svých písních mluví o svém osobním trápení, například o ztrátě rodičů v mladém věku, a otevřeně hovoří o svých psychických problémech. Smutek proměňuje v nadšení s poselstvím, že všichni jsme lidé. "Je to v pořádku: nikdo z nás není v pořádku."

Na Eurovizi reprezentuje Nizozemsko s písní "Europapa", která je poctou jeho otci. Prostřednictvím skladby ukazuje, že neexistují žádné limity, pokud si chcete splnit své sny a vyprávět svůj příběh. "Europapa" je bláznivou směsicí nostalgie, melancholie a štěstí, podanou s poetickým textem a chytlavými beaty, kterými se Joost proslavil.

"'Europapa' je o sirotkovi, který cestuje po Evropě (a dále), aby našel sám sebe a vyprávěl svůj příběh," vysvětluje Joost. "Zpočátku ho lidé nepoznávají, ale on se dál chopí každé příležitosti, aby se zviditelnil. 'Europapa' je poctou mému otci. Když mě vychovával, předal mi expanzivní pohled na svět."

V nizozemském a belgickém koncertním okruhu je Joost známý svými legendárními vystoupeními na festivalech jako Lowlands, Pinkpop a Pukkelpop. Loni v listopadu odehrál dva vyprodané koncerty v amsterdamském AFAS Live s kapacitou šest tisíc diváků. Nedávno získal prestižní cenu Popprijs 2023, která se v Nizozemsku každoročně uděluje kapele nebo umělci, který v daném roce nejvíce ovlivnil nizozemskou pop music.

Joostova fanouškovská základna se rozrůstá i v zahraničí. V Belgii vystoupil ve vyprodané Lotto Areně v Antverpách. V létě loňského roku se Joost stal v Německu hitem číslo 1 s písní "Friesenjung", která od té doby zaznamenala více než 100 milionů streamů po celém světě a získala ocenění Nejlepší píseň v německých rozhlasových cenách 1LIVE Krone. Kromě toho se jeho skladby hojně vysílají v éteru a jeho fanouškovská základna roste ve Švýcarsku, Rakousku, Švédsku, Velké Británii, Polsku, Itálii a na Ukrajině.

Joostovo vůbec první evropské turné v únoru 2024, které se uskutečnilo v Německu, Švýcarsku a Rakousku, bylo vyprodáno a on se už nemůže dočkat, až v roce 2025 vyjede se svou větší show na ještě větší turné!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY