Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně

16.04.2024 18:22 - Simona Knotková | foto: Creative Commons / Manfred Werner/Tsui / CC BY-SA 3.0 / https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Chybí vám doby, kdy (nejenom) hudebníky ještě nesvazovala všudepřítomná korektnost? Od toho je tu Courtney Love, aby vám přivodila reminiscenci na tyto staré dobré časy. V nedávném rozhovoru s britským deníkem The Standard si pustila pusu na špacír a bez servítek řekla, co si myslí o některých svých kolegyních. Paradoxně se tak stalo v rámci proma na její nový podcast pro BBC Radio 6 Music "Courtney Love's Women", ve kterém, jak název napovídá, oslavuje ženy.

"Taylor není významná. Možná je útočištěm pro holky, je pravděpodobně takovou Madonnou dnešní doby, ale jako umělec je nezajímavá," shodila třeba současnou královnu pop music Taylor Swift.

Do zmiňované Madonny si také neopomněla rýpnout, což fanoušky obou žen ale nepřekvapí - dvojice je svým konfliktním vztahem roky pověstná. "Nemám ji ráda a ona nemá ráda mě. Milovala jsem s ní film 'Hledám Susan. Zn.: Zoufale', ale spíš kvůli tomu New Yorku," prohlásila Love.

O něco víc překvapily její nově nabyté nesympatie k Laně Del Rey, kterou kdysi prohlásila za "skutečného hudebního génia" a v roce 2015 s ní vyjela na turné.

"Od té doby, co předělala song Johna Denvera, ji nemám ráda. Myslím, že by si měla dát tak sedm let pauzu. Dokud neudělala 'Take Me Home, Country Roads', byla skvělá. Když jsem skládala nové album, musela jsem ji přestat poslouchat, protože na mě měla až příliš velký vliv," odtajnila divoká rockerka.

A jaký má Love názor na Beyoncé a její novinku "Cowboy Carter", která je podle světových kritiků aspirantem na jedno z nejlepších alb letošního roku?

"Libí se mi myšlenka, že Beyoncé dělá country desku, protože se tak černé ženy dostávají do míst, která byla dřív vyhrazena pouze bílým ženám. Ne že by se mi to zase tolik líbilo. Miluju ten koncept. Ale prostě se mi nelíbí její hudba," přiznala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY