Cage The Elephant retro klip ke "Good Time" poskládali ze záběrů roztančených lidí užívajících si života

14.04.2024 14:38 - Kateřina Spacek | foto: Neil Krug

Cage The Elephant se příští měsíc dočkají svého nového alba "Neon Pill" a nyní představili z chystané desky další kousek "Good Time". Ten navazuje na dříve vydané skladby "Out Loud" a titulní písničku.

Po hudební stránce připomíná aktuální ochutnávka klasickou podobu kapely okolo roku 2010. Úderné bicí pohánějí harmonické vrstvy kytarových akordů a rozmlžené klávesové linky. Textově, stejně jako ostatní skladby na "Neon Pill", vypovídá o životní fázi, v níž se rocková formace právě nachází, a staví proti sobě vypjaté sloky se vzletným refrénem.

"'Good Time' byla jedna z těch vzácných skladeb, které mě zaujaly téměř okamžitě. Dost se liší od všeho, co jsme kdy předtím napsali, a přesto působí v kontrastu s naší předchozí tvorbou relativně důvěrně. Vizuálně mi ta hudba připadá jako nějaká podivná monstrózní mimozemská bytost, která pochoduje a potácí se přeplněnou ulicí uprostřed průvodu v parném letním dni nebo něco podobně divného. Chtěl jsem, aby vokály tančily a s tou energií si hrály," popisuje písničku frontman Matthew Shultz.

V podobném duchu se nese i videoklip. Ten je plný retro záběrů na lidi, kteří tančí na ulici, účastní se pochodu, fandí před sportovními stadiony nebo si užívají domácí párty. Myšlenka radostného vizuálu je na místě, ale naneštěstí dost připomíná současnou tvorbu Vampire Weekend, kteří na atmosféře New Yorku 80. let postavili svou nedávnou novinku "Only God Was Above Us".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY