Jan Braun vydává své první EP "Růže". Pomohl mu Lipo

12.04.2024 12:04 - David Böhm | foto: Martin Kupec

Uplynuly již tři roky, co se Jan Braun představil hudební scéně jako hostující zpěvák v písni "Salome". V té rapperu Lipovi obstaral refrén, v němž se zamýšlel nad zakázanou láskou. Neméně hloubavá je i jeho sólová tvorba.

S tou hudebník nepospíchal - své vlastní singly "James Dean" a "Honey" vydal až loni. Na EP "Růže" je doplňují vedle stejnojmenné skladby ještě dva kousky, "Kříž" a "Sirény". Za většinou písní autorsky stojí sám Braun, kterého doplňují produkční schopnosti Ondřeje "ODD" Turtáka, s texty vypomohl Lipo. Právě pod jeho labelem Autentik Music tento projekt vychází.

"Hudba mě provází od dětství," vzpomíná zpěvák. "Od pěti let jsem chodil na klavír i kytaru, později založil rockovou kapelu a snil o tom, že hraju na velkých pódiích. U nás doma ale vždy hrálo nejvíc staré r'n'b, které miloval můj táta. Myslím, že právě tahle zkušenost nesmazatelně ovlivnila moje hudební cítění. Setkání s klukama mi pak pomohlo se ke kreativnímu procesu postavit víc soustředěně," přibližuje vznik EP.

To mimo jiné přináší také trapové beaty, závěrečné "Sirény" evokují i The Weekndovu melancholii. Jednotlivé songy propojuje téma lásky a charakteristický, vysoko položený interpretův hlas. Výsledek dává tušit, že na českou hudební scénu vstupuje autor se zajímavým popovým cítěním a uměleckými ambicemi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY