Tolstoys vydávají novinku "No Limit To Love", album plné lásky

07.04.2024 18:27 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Tolstoys

Mezinárodní kapela Tolstoys, jejíž zpěvačka Ela Tolstova má kořeny na Slovensku, ale zázemí v Německu, právě vydává třetí řadovku. Ta obsahuje tucet skladeb, a jak název "No Limit To Love" napovídá, hlavním motivem alba je láska.

Inspirací byly muzikantům mimo jiné slovanské, východoevropské a maori-keltské kořeny. Deska skupinu ukazuje v trochu jiném světle - nabízí psychedelický sound ovlivněný hippie scénou a Woodstockem. Zkrátka vše je zalité slunce a provoněné láskou a bezstarostností.

Podněty k nahrávání alba komentuje Ela takto: "Snažili jsme se na něm vrátit zpátky ke kořenům - zbavit se jakýchkoliv trendy nánosů a tvořit čisté a upřímné skladby, které jsou instrumentálně tradičně kapelové. Nahráli jsme je oldschool způsobem přes velký analogový mixpult, nepoužili jsme žádné produkční a postprodukční novodobé triky. Deska je jednoduše vyprodukovaná podle principů starého dobrého Ricka Rubina. Inspirací nám byl dokument 'Funky Monks - Red Hot Chilli Peppers'."

Kapela na podporu nové studiovky vyrazí na turné po České a Slovenské republice, Německu a Švýcarsku. Ve čtvrtek16. května zavítá do pražského klubu Café V lese, kde novinku pokřtí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY