Norská indie kapela Kakkmaddafakka se po osmi letech vrátí do Prahy

05.04.2024 14:39 - Tisková zpráva | foto: Andres Dahl

Kakkmaddafakka neboli zkráceně KMF je norská indie rocková kapela z města Bergen, kterou založili v roce 2004 bratři Axel a Pal Vindenesovi. Skupina se po osmi letech vrátí do Prahy, zahraje 11. listopadu v MeetFactory. Vstupenky za 690 Kč jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a GoOut.

Kakkmaddafakka plakát
© Live Nation
Formaci dnes tvoří pět členů, kteří od roku 2007 vydali celkem sedm alb. To dosud poslední s názvem "Revelation" představilo posluchačům komerčnější arénový rock. Skupina proslula svým energickým koncertním vystupováním a doma v Norsku se jí dostává velké pozornosti. Jsou oblíbenou skupinou dalších norských rodáků Kings Of Convenience a The Whitest Boy Alive, i když od jejich tvorby se hudba KMF výrazně liší.

KMF jsou ovlivněni rapem, funkem, discem, jazzem, rockem i popem. Někdy se tahle pětice při koncertech rozroste o další hudebníky a často je jich na pódiu i dvanáct. Jejich coververze hitu Haddawaye "What Is Love", kterou hrají na svých koncertech, je nezapomenutelná. Nejnovějším singlem je letošní "Sorry (F-Boy Confession)", největšími hity "Restless" z roku 2011 a o dva roky mladší "Forever Alone".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY