Pam Rabbit vyráží se "Společně sami" na filmová plátna

27.03.2024 13:49 - Honza Balušek | foto: Majkl Kollert

Pam Rabbit má svou první filmovou píseň! Nejásejme ale předčasně, snímek "Společně sami" totiž za sebou má historii, která mu nedává mnoho šancí na to, aby se stal milníkem v domácí kinematografii.

Film, který do kinosálů vstoupí 16. května, původně začal jako třináctidílný seriál Tomáše Magnuska a Gaby Sittové. Různé problémy, pravděpodobně hlavně finanční (tvůrci se snažili peníze neúspěšně sehnat třeba i na platformě Donio), ale způsobily, že vznikl materiál pouze pro tři části. Ty nakonec Sittová sestříhala do podoby celovečerního filmu.

A o čem že má dílo být? Tisková zpráva tvrdí toto: "Příběhy vychází ze skutečných událostí a reflektují svět, s nímž se potýkají mladí lidé ve 21. století. Ústředními tématy jsou mentální zdraví, nebezpečí digitálního světa i rodinné problémy." Nezní to úplně špatně, a tak se možná vše zlé nakonec v dobré obrátí a v kinech budeme nadšeně tleskat.

Nehledě na film se každopádně doprovodná, stejnojmenná písnička rozhodně povedla. Pam ji psala na základě roztočeného materiálu, takže se i v textu snažila odrazit pocity, které v ní záběry vyvolaly. Ponurou skladbu možná trochu shazuje refrén, který tvoří pouze deklamace slov "společně sami", atmosférou ale každopádně disponuje silnou. Stejně povedený je i doprovodný videoklip, který kombinuje filmové záběry s dotáčkami samotné zpěvačky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY