Emotivní rozchodovka "Každej sám" by mohla Slze přinést hit

17.03.2024 15:25 - Josef Martínek | foto: Jan Pelikán

Od vydání desky "Monodrama", zatím nejlepšího počinu skupiny Slza, uplyne brzy půl roku, dvojice však sympaticky tuto nahrávku i nadále udržuje při životě. Po lednovém videoklipu k titulní písní se tentokrát rozhodla širší veřejnosti představit závěrečnou položku - tklivou "Každej sám". A dobře udělala.

Hymnická balada totiž ukazuje, že Petr Lexa a Lukáš Bundil jsou schopni stvořit melodicky i textově působivý popový song, který může oslovit publikum od mladistvých až po střední generaci. "Někdo v tom najde krátkodobé odloučení, někdo rozchod, ale já jsem v tom od začátku viděl něco hlubšího, trvalejšího. Ztrátu, která už nejde vrátit zpátky," popisuje Lexa námět. Se singlovým vydáním se navíc pánové (zřejmě úmyslně) trefili do doby, ve které se příběh odehrává: "až jaro se vzbudí a chladný dny zmizí".

Po nedávném lyric videu se fanoušci dočkali také jednoduchého hraného snímku. "Byl hezkej západ slunce, tak jsem vzal kameru, jedno světlo a šel natočit pár moodovek na reelsko, ale nakonec z toho vylezly tak pěkný záběry, že jsme se to rozhodli vydat jako oficiální vizualizér," popisuje zpěvák.

Výsledek je příjemný a koukatelný - snad až na ty zbytečně dramatické výrazy v Lexově tváři. Doufejme, že dojde i na oficiální klip, protože ponechat potenciální hit bez něj, by byla opravdu škoda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY