Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná

13.03.2024 18:50 - Jaromír Koc | foto: Republic Records

Je to jen pár dní, co Ariana Grande vydala své sedmé studiové album. Desku "Eternal Sunshine" sama vnímá jako koncepční, a jak už v několika rozhovorech uvedla, práce na ní byla tím nejhezčím obdobím, které za celou svou hudební kariéru zažila. Pilotní singl "yes, and?" zafungoval tak z poloviny, leč minimálně skalní fanoušky nalákal na koupi, respektive předobjednávku této novinky.

V den vydání očekávané kolekce už bývá zvykem, že interpret (či možná vydavatelství) vypustí tzv. tutovku, tedy song, kterému všichni věří. Úloha je jasná - při jeho poslechu by měl i běžný hudební fanoušek, který dotyčného interpreta úplně nežere, všeho nechat a okamžitě běžet do obchodu s hudebními nosiči, popřípadě si novinku dotyčného interpreta hned stáhnout či začít streamovat.

I přesto, že Ariana disponuje skvělým hlasem a dokáže zazpívat téměř cokoliv, také v jejím případě je konečný výsledek závislý hlavně na producentech a jejich odvedené práci. Novinka "Eternal Sunshine" je dalším dítětem věhlasného Maxe Martina, který na albu produkoval hned jedenáct songů ze třinácti. A tenhle Švéd má prostě hitovou produkci v krvi, což ukazuje i singlem "we can't be friends (wait for your love)".

Píseň o dívce, která je zamilovaná do svého kamaráda a nechce být jen kámoškou, doprovází klip, ve kterém Ariana představuje dívku Peaches, která si raději nechá vymazat paměť, než aby se trápila pro nenaplněnou lásku. Klišé, že? To nejspíš ano, ale tento pocit zažívají dnes a denně miliony lidí, proto je téma natolik silné, že by ze songu mohl být (už z principu) opravdu velký hit.

Zatímco v klipech Ariana často působí jako jakási mrkací panenka, naživo její písně mají o notnou dávku více emocí a opravdovosti. To předvedla před pár dny i v oblíbené show Saturday Night Live, kde zmiňovaný song zahrála naživo. Porovnejte obě verze a jistě uznáte, že i když je studiová podoba povedená, živák má mnohem větší koule.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY